Achizitie recenta: Ochelarii de protectie Atena Sport

De ce trebuie sa porti si tu ochelari de protectie?

In primul rand, ar trebui sa porti ochelari pentru protectie pentru ca sunt cea mai buna aparare impotriva ranilor oculare. Ei iti protejeaza ochii de o multitudine de pericole existente la locul de munca, acasa si in aer liber. Intr-un mod cuprinzator, ochelarii de protectie aduc siguranta si economii importante intreprinderilor industriale, majoritatea angajatilor fiind obligati prin intermediul contractului de munca sa poarte astfel de accesorii.

Si daca aceste dovezi nu sunt suficient de convingatoare, atunci ar trebui sa stii ca ochelarii de protectie au, de asemenea, un impact semnificativ asupra sanatatii globale a unuia dintre cei mai importanti analizatori: ochiul.

Exceptand leziunile oculare aparute la locul de munca, circa 125.000 de astfel de probleme se intampla in casa, in fiecare an. In plus, peste 40.000 de leziuni oculare au legatura cu sportul. Si, nu uitati, acestea sunt doar leziunile raportate.

Pornind de la aceasta premisa, mi-am cumparat ochelari de protectie Atena Sport din magazinul online SafetyOne.ro, fiind in primul rand impresionat de designul lor, care nu se aseamana cu acela clasic, pe care il regasim la majoritatea modelelor de pe piata.

Ce imi place la ei:

  • rama de culoare neagra, care se potriveste oricarui tip de fizionomie. Majoritatea ochelarilor de protectie nu detin o rama bine conturata, in stilul ochelarilor de soare, ceea ce ii face greu de purtat; nu este cazul la modelul Atena Sport.
  • marginile moderne, finisate cu un contur galben.
  • materialele de buna calitate din care sunt confectionati, respectiv policarbonatul si TPR-ul.
  • podul nazal este deosebit de confortabil.
  • modelul este unul versatil, iar bratele moi le ofera un plus de flexibilitate.

De ce port eu ochelari de protectie?

Cel mai simplu raspuns este acela ca impiedica ranirea. La un nivel minimalist, acestia reduc aproape intotdeauna severitatea unei vatamari si impiedica deteriorarea permanenta a ochilor. In majoritatea cazurilor, ochelarii de protectie imi asigura o siguranta ampla impotriva celor mai multe pericole. In plus, aleg sa investesc in echipamente care mi se potrivesc in mod direct, caci profesionistii din domeniul medical considera faptul ca aproximativ 90 % din leziunile oculare provin de la purtarea unor ochelari de protectie inadecvati fizionomiei si conditiilor de munca. De altfel, studiile spun ca accidentele de munca sunt principala cauza a procesului de orbire, depasind bolile grave precum glaucomul si degenerarea maculara.

Ochelarii de protectie sunt eficienti impotriva unui numar mare de pericole. Pericolele implica orice potential risc care exista la fiecare loc de munca sau acasa, in timpul activitatilor gospodaresti ori in timpul recreerii. Aceste amenintari includ riscuri chimice, biologice sau fizice. Riscurile oculare apar la orice loc de munca, insa unii angajati sunt mai predispusi decat altii. In randul lucratorilor mestesugari, adica instalatori, reparatori, dulgheri sau mecanici au loc mai multe accidente de munca decat in randul operatorilor de echipamente. Din numarul total de accidente, aproape jumatate au avut loc in industria prelucratoare si doar 20% au avut loc in constructii. 70% din totalul leziunilor implica scanteile sau caderea obiectelor, in timp de aproximativ 20% se datoreaza interactiunii cu diversi agenti chimici.

Pericole exista si acasa, mai ales in cazul persoanelor care se ocupa de munca in curte. Principalii vinovati sunt uneltele electrice si substantele chimice.

93