AirDrop primeste un upgrade pentru iPhone 11

AirDrop, functia de partajare a fisierelor bazata pe proximitate si utilizata preponderent de catre adolescenti, primeste un upgrade odata cu noile iPhone-uri. In cadrul evenimentului de presa iPhone de marti, compania a prezentat linia de dispozitive iPhone 11, care include un nou cip Apple, proiectat U1, care foloseste tehnologia Ultra Wideband pentru constientizarea spatiala. Aceasta va oferi o serie de imbunatatiri ale functiilor iPhone, dar Apple incepe cu functionalitatea AirDrop actualizata ca un caz de utilizare mai practic.

Cu cipul U1 si iOS 13, veti putea sa indreptati iPhone 11 catre altcineva, iar AirDrop va da prioritate dispozitivului in lista posibililor destinatari AirDrop. Acest lucru va ajuta la accelerarea procesului AirDrop, care astazi poate prezenta erori uneori, in special in locurile unde sunt adunati multi oameni, cum ar fi un concert sau o conventie de afaceri, de exemplu.

Imbunatatirile AirDrop au fost observate pentru prima data de MacRumors in actualizarile de pe site-ul Apple care au fost lansate dupa evenimentul iPhone. Ceea ce este deosebit de interesant in ceea ce priveste tehnologia Ultra Wideband U1 este faptul ca va alimenta viitoarele dispozitive Apple Tag, care nu au fost anuntate la evenimentul grandios sustinut de Apple.

Apple Tag, a fost raportata ca un potential concurent la functia Tile de urmarire a obiectelor pierdute, care va permite sa atasati o eticheta mica la elementele pe care nu doriti sa le pierdeti, cum ar fi portofelul sau geanta, de exemplu. Tile foloseste Bluetooth si o retea multifunctionala de proprietari care ruleaza aplicatia pe dispozitivul lor pentru a ajuta la gasirea articolelor care lipsesc. Se spune ca Apple Tag functioneaza in mod similar, prin aplicatia Find My Apple, dar va avea, de asemenea, tehnologia Ultra Wideband.

Mai recent, MacRumors a gasit, de asemenea, referinte la concurenta Tile in codul iOS 13. Desi Apple nu a facut niciun anunt despre produs, se pare ca pe site-ul web se sugereaza ca upgrade-urile AirDrop sunt doar primele multe imbunatatiri care vor aparea datorita cipului U1, spunand: „Si acesta este doar inceputul” si „va duce la capabilitati noi uimitoare”. Probabil, oricare ar fi referirile la aceste declaratii, Apple Tag va fi lansata curand, poate imediat dupa urmatorul eveniment de presa.

55

Fara comentarii

Scrie un comentariu