Android Auto devine mai usor de utilizat datorita unui makeover inspirat de smartphone-uri

Android Auto a reconciliat milioane de autovehicule cu touchscreen-urile lor, oferind o alternativa mai intuitiva la sistemele  dezvoltate de producatorii de automobile si este pe cale sa devina si mai buna. Google a anuntat o serie de actualizari cuprinzatoare care fac software-ul vechi de 5 ani mai usor de utilizat decat inainte.

Google a reproiectat interfata Android Auto cu o grafica mai inchisa, care este mai usoara pentru ochi si care se imbina mai bine cu interiorul celor mai moderne masini. Acesta a adaugat accente colorate pentru a ajuta soferii sa proceseze informatii cu o scurta privire si a facut fonturile mai usor de citit. Rezultatul final arata foarte mult ca Apple CarPlay, dar asta nu este un lucru rau.

Software-ul afiseaza acum aplicatii disponibile pe o interfata dedicata pe care utilizatorii pot naviga vertical. Aplicatia de lansare a aplicatiei elimina butoanele integrate anterior intr-o bara din partea inferioara a ecranului si face ca Android Auto sa fie mai utilizat. Bara de sub ecran ramane, dar adopta un aspect mai rationalizat. Permite utilizatorilor sa mearga in meniul principal, sa acceseze notificarile lor si sa lanseze asistenta vocala.

Daca se reda muzica, bara afiseaza butoanele folosite pentru a sari peste piste. Daca ruleaza Harti Google, bara arata directiile de navigare. Aceasta functie stabileste una dintre problemele mai mari pe care le-am gasit cu Android Auto, facand posibil ca autovehiculele sa pastreze o privire asupra directiilor de navigare, chiar daca deruleaza prin playlisturile lor sau invers. In cele din urma, aceasta parte a actualizarii ajuta la o mai buna siguranta a conducerii prin reducerea numarului de baterii de ecran necesare accesarii informatiilor.

Actualizarea adauga, de asemenea, un centru de notificare care afiseaza apelurile, mesajele si alertele recente pe acelasi ecran. In cele din urma, Google a sustinut ca a optimizat Android Auto pentru ecrane mai largi care se gasesc din ce in ce mai mult in masinile noi. Cand a lansat Android Auto, un ecran de 7,0 inch a fost considerat masiv.

Google va lansa software-ul actualizat Android Auto in vara anului 2019; nu a oferit inca un interval de timp mai specific. Actualizarea va veni la fiecare masina compatibila in prezent cu Android Auto si la unele modele care nu au fost inca anuntate sau lansate.

Lista producatorilor de automobile care ofera Android Auto continua sa creasca. Toyota a rezistat software-ului de ani de zile, dar in cele din urma incepe sa-l ofere in unele dintre modelele sale, inclusiv in Tacoma 2020.

26