Aplicatia Winamp revine?

Mentiunea despre Winamp aduce cu ea valuri de nostalgie pentru cei care isi amintesc cum era s–a asculte muzica buna.

Dupa cea mai recenta lansare din 2013, s-a presupus ca proiectul ar fi putut sa dispara dupa ce a fost achizitionat de Radionomy in 2014, insa o noua versiune scursa a software-ului gasit online indica o posibila revenire.
Initial dezvoltat de Nullsoft in 1997, Winamp s-a aflat in mainile AOL pana in 1999, inainte de a fi vandut radiodinamicii cu 15 ani mai tarziu. Dupa ce compania a achizitionat media playerul, site-ul Winamp a anuntat ca software-ul se va intoarce in curand cu actualizari, dar fara o progresie vizibila si un deceniu si jumatate fara actualizari, comunitatea a inceput sa renunte la utilizarea acestuia.

In timp ce este inca disponibil pentru descarcare, player-ul a fost depasit si incompatibil cu anumite sisteme de operare moderne, in special cu Windows 10.

Winamp 5.8 ofera suport pentru Windows Audio, oferind compatibilitate completa atat cu sistemele de operare Windows 8.1, cat si cu sistemele de operare Windows 10. Numeroase bug-uri au fost de asemenea remediate, inclusiv timpul de incarcare destul de mare. De asemenea, compania a avut timp sa actualizeze sau sa inlocuiasca diferitele decodoare audio ale playerului media.

Cel mai notabil este schimbatorul care afirma ca toate functionalitatile Pro in cadrul player-ului au fost eliminate si ca „Winamp este acum 100% freeware din nou”. Aceasta marcheaza revenirea player-ului media de la un model freemium introdus in 2002 de AOL.

Pe internet circula cateva variante de aplicatie, insa avand in veder ca reprezentantii companiei nu au anuntat nimic oficial, mai bine asteptati pana la lansarea acestuia inainte de a descarca orice software necunoscut.

99