Apple a cerut sa elimine butonul SNOOZE din cauza efectului „daunator” asupra sanatatii mintale

Eve Sleep a publicat o scrisoare deschisa catre Apple, solicitandu-i sa elimine butonul de amanare din urmatoarea lor actualizare iOS.

Este folosit de multi oameni in fiecare dimineata, dar butonul de amanare al iPhone-ului ar putea fi in curand un lucru din trecut. Apple este indemnat sa elimine butonul de amanare, pe fondul temerilor ca este legat de efectele negative ale sanatatii mintale.

Intreprinderea de somn wellness, Eve Sleep, a publicat o scrisoare deschisa gigantului tehnic, solicitandu-i sa elimine butonul de amanare din urmatoarea lor actualizare iOS. Eve Sleep sustine ca alarma de 9 minute are efecte daunatoare asupra sanatatii natiunii.

Matt Janes, expert in Sanatatea Mentala si Neurostiinte care sustine campania, a explicat: „Butonul de amanare poate avea un efect daunator asupra sanatatii tale, mai ales asupra sanatatii tale mintale – in mod esential, inmultesti atacul asupra creierului si corpului de fiecare data cand apasati repetat, repetand impactul asupra sistemului nervos autonom de fiecare data cand sunteti trezit.”

Scrisoarea a fost livrata astazi la Apple, in Ziua Mondiala de Somn.
James Sturrock, CEO al Eve Sleep, a adaugat: „Recunoastem efectul surprinzator pe care il are butonul de amanare asupra a milioane de britanici in fiecare dimineata, iar in Ziua Mondiala de Somn vrem ca Apple sa ni se alature indemnand natiunea sa refuze sa amane”.

Eve Sleep spune ca s-a concentrat pe Apple deoarece este „cel mai popular producator de smartphone-uri din Marea Britanie”. Acesta a adaugat ca va viza alte companii de telefonie mai tarziu in acest an.

49