Apple va va permite sa modificati aplicatia implicita pentru e-mail si browser web in iOS 14

Anul acesta au fost o multime de informatii  la Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor la nivel mondial, asa ca este posibil sa fi ratat aceasta de informatie importanta: Apple va permite in sfarsit utilizatorilor iOS sa isi schimbe aplicatiile implicite de e-mail si browser web odata cu sosirea noului iOS 14 .

In prezent, daca ar fi sa scrieti un nou mesaj de e-mail sau sa faceti clic pe un link, iPhone-ul sau iPad-ul dvs. ar deschide automat aplicatiile Apple Mail sau Safari. Evident, acest lucru nu este optim daca utilizati o alta aplicatie pentru a naviga pe web sau pentru a va verifica e-mailul.

Exista o multime de clienti de e-mail terti, cum ar fi Spark sau chiar propria aplicatie Gmail Google si aplicatii pentru browser web, cum ar fi Chrome, in App Store. Incepand cu iOS 14, puteti modifica aplicatiile dvs. implicite pentru e-mail si navigare web la acestea sau la orice alte optiuni ale tertilor.

Daca ati ratat acest lucru in nota principala WWDC 2020 azi, nu este vina ta. Acesta a fost scos pe un slide pentru iPadOS si a aparut doar pe ecran atunci cand Apple a mentionat ca iPad va primi si alte noi functii iOS.

Asa este, chiar nu a aparut in diapozitivul iOS care a promovat toate noile functii – probabil pentru ca inseamna ca exista sansa sa nu folositi aplicatia de e-mail sau browserul web Apple. Cu toate acestea, este listata ca fiind singura si singura optiune Setari atunci cand derulati pana pe pagina web de iOS 14 Previzualizare Apple.

Oricum, este un plus asteptat si binevenit la dispozitivele iOS!

59