Apple Watch anunta noi caracteristici de fitness si sanatate

Gigantul Apple a anuntat noi caracteristici de sanatate si fitness pentru Apple Watch, transformandu-l astfel intr-un puternic instrument de monitorizare personala. La conferinta Apple din luna aprilie,  Kevin Lynch a anuntat mai multe actualizari ale WatchOS, sistemul de operare care activeaza smartwatch-ul companiei printre care note vocale, calculator, si streaming audio. Insa cele mai cunoscute caracteristici au fost noile adaugiri la setul de monitorizare a sanatatii.

 

Incepand cu aceasta toamna, Apple Watch va urmari tendintele de activitate in timp, va va ajuta sa va protejati auzul alertand niveluri daunatoare ale zgomotului ambiental si va permite utilizatorilor de sex feminin sa-si urmareasca ciclul menstrual. In mod individual, aceste imbunatatiri ar putea parea mici sau triviale, dar avand in vedere caracteristicile de sanatate si fitness ale acestui ceas, noul set de capabilitati subliniaza dorinta Apple de a-si face smartwatch-ul un centru de control pentru sanatatea personala.

 

Astazi, Apple Watch este unul dintre cele mai bune dispozitive de urmarire a schimbarilor in sanatate si fitness pe care le puteti cumpara. Acest lucru nu a fost intotdeauna adevarat. Cand a fost lansat in 2015, Apple si-a comercializat portabilul ca o extensie mai putin impresionanta a iPhone-ului, un remediu pentru relatia dintre telefoane si atentia omului. Sanatatea si fitness-ul au fost o idee ulterioara si a aratat ca modelele timpurii aveau multe lacune, precum:

  • scufundarea in apa putea ineca difuzorul si microfonul
  • nu aveau GPS, ceea ce facea ca ceasul sa nu fie atractiv pentru alergatori
  • senzorul incorporat al frecventei cardiace citea doar pulsul de cateva ori pe minut

 

Dar, in ultimii patru ani, Apple a abordat in mod constant aproape toate aceste neajunsuri timpurii (cu exceptia bateriei ceasului, care este inca evaluata pentru mai putin de 18 ore de utilizare tipica). De asemenea, au fost adaugate capabilitati care il deosebesc de celelalte smartwatch-uri Cel mai notabil printre acestea este capacitatea de a inregistra o electrocardiograma sau EKG direct de la incheietura mainii purtatorului. Acum, ceasul este anuntat in primul rand ca un instrument esential de sanatate sau, asa cum a declarat CEO-ul Tim Cook: un tutore inteligent pentru sanatatea dumneavoastra.

 

Specialistii speculeaza ca in cursul acestui an, deoarece actualizarea de software permite ca Apple Watch sa gestioneze diferite functionalitati, tot mai multi utilizatori vor opta pentru Apple Watch.

47