Care e diferenta dintre o drujba semi-profesionala si o drujba profesionala

Mai exact, aflam care este diferenta dintre o drujba buna si cea mai buna drujba pentru tine. Sunt doar cativa factori pe care trebuie sa ii analizam pentru a lua cea mai buna decizie. Drujbele obisnuiau sa fie uneltele pe care le foloseau doar gospodarii cu suprafete mari de padure sau padurarii, dar in ziua de azi se pare ca orice gospodar ii gaseste o intrebuintare si se pare ca pot fi folosite in diverse situatii, de la a taia mai usor lemnul pentru foc si pana la a scapa singur de copaci sau crengi.

Gamele de produse au devenit atat de variate incat nu e deloc usor sa te decizi care drujba e cea mai buna pentru tine. Folosindu-ne de informatiile de pe topdrujbe.ro am creat o lista cu intrebari care ne pot aduce cu cel putin un pas mai aproape de drujba potrivita.

  1. Cat de vasta este experienta mea in folosirea drujbelor?
  2. Cat de des intentionez sa folosesc drujba?
  3. Ce tip de lemn voi taia cel mai des? (lemn mai dur sau mai putin dur)
  4. Cat de mari vor fi copacii pe care ii voi taia? (diametrul trunchiului)
  5. Cat de important este ca drujba sa fie una ergonomica?
  6. Cat de importanta este existenta unui service de specialitate care sa corespunda brandului ales?
  7. Cat de relevant este sa ai o drujba a carui lant sa se schimbe sau stranga usor?

Alege o drujba cu marimea potrivita

O alta problema importanta este dimensiunea drujbei. Aceasta este adesea determinata de capacitatea cilindrica (masurata in cm3) si puterea de functionare a motorului. Pe baza urmatorilor doi factori poti alege o drujba dupa greutate si dimensiuni:

  • experienta si calitatile tale – daca esti nou in tot ceea ce tine de drujbe si folosirea lor atunci alege una usoara si usor de manevrat; daca drujba e prea grea, bratele tale vor obosi mult mai repede, deci folosirea in exces si fortat a drujbei poate reprezenta un risc pentru tine;
  • tipul de lemn taiat – daca obisnuiesti sa tai lemn foarte dur si copaci cu diametrul destul de mare, e ideal sa iei o drujba profesionala, puternica, cu lama de taiere destul de lunga;
75