Care sunt imbunatatirile aduse de actualizare din mai 2019 la Windows 10?

Actualizarea Microsoft Windows 10 din luna mai a acestui an ofera cateva imbunatatiri necesare pentru Windows, incepand cu o functie de cautare mult mai rapida si instrumente de depanare care rezolva singure anumite probleme. Exista chiar si o tastatura emoji actualizata cu simboluri si mai sofisticate intitulate kaomoji. Cea mai buna caracteristica, totusi, este noul Windows Sandbox.

Windows Sandbox: Un spatiu sigur pentru aplicatiile noi

Windows Sandbox se evidentiaza ca o cutie de siguranta pentru testarea de aplicatii si de site-uri noi, dar numai daca aveti Windows 10 Pro. Daca sunteti familiarizati cu Windows 10 Pro, sunteti constienti de faptul ca virtualizarea este una dintre principalele diferente. De la o masina virtuala de tip Hyper-V, pana la browserul securizat WDAG, Sandbox-ul este undeva in mijloc, fiind un Windows de PC virtual care traieste la propriu in PC-ul vostru fizic.

Windows Update incearca din greu sa impresioneze

In fiecare an sau de doua ori pe an, o noua serie de clipuri arata modul in care actualizarile Windows contin sesiuni de jocuri, transmisii live, prezentari si multe altele. Microsoft a ascultat cerintele utilizatorilor sai si a facut multe imbunatatiri. O noua pictograma apare pe bara de activitati atunci cand o actualizare care necesita repornirea este iminenta, in timp ce o pagina de setari imbunatatita arata optiune de „pauza actualizari” in centru. In cele din urma, o optiune mai inteligenta Active Hours debuteaza, folosind inteligenta artificiala pentru a afla cand este cel mai putin probabil sa utilizati PC-ul.

Au ajuns simbolurile si Kaomoji

Adaugarea de emoji la actualizarea Windows 10 a fost una dintre realizarile subevaluate. Pur si simplu tastand WIN +; puteti sa deschideti tastatura emoji, adaugand rapid si usor emoji la orice aplicatie. Acum puteti face la fel cu kaomoji si simbolurile, adaugand doua mijloace mai puternice de expresie la Windows. Nu uitati ca acum aveti disponibile si iconitele Emoji 12.

Cum puteti obtine actualizarea din mai 2019 pentru Windows 10

Actualizarea din mai 2019 (cunoscuta si sub numele de 19H1 sau versiunea 1903) poate sa nu fie impinsa oficial de PC-ul dumneavoastra pana la sfarsitul lunii mai, dar este deja disponibila daca doriti sa o descarcati manual prin intermediul Windows Update.

38