Cele mai bune aplicatii de editare foto pentru Android si iOS

Editarea avansata a fotografiilor, de la curbele de tonuri pana la lucrul cu mai multe straturi, a fost candva limitata la computerele desktop. Acum, datorita imbunatatirilor impresionante de performanta ale dispozitivelor si aplicatiilor mobile care profita de aceasta tehnologie evoluata, nu numai ca puteti captura fotografii de inalta rezolutie (si RAW) pe telefon, dar le puteti edita direct pe dispozitivul dumneavoastra mobil.

Atat in Google Play Store, cat si in iOS App Store, exista aplicatii de editare foto. Am compilat cele mai bune instrumente de editare foto disponibile pe ambele platforme, care functioneaza perfect:
Adobe Lightroom (gratuit/ optiune de abonare cu 10$ / luna)

Adobe Lightroom a devenit standardul de aur pentru gestionarea si editarea digitala a fotografilor in randul profesionistilor. Din fericire, datorita interfatei simplificate si a caracteristicilor minunate de sincronizare, nu este nevoie de multe notiuni pentru a gestiona sau edita fotografii in versiunea din cloud, Lightroom CC.

Disponibil atat pentru Android cat si pentru iOS, Adobe Lightroom este un manager foto si editor, completat cu suport pentru fotografii RAW, presetari, ajustari de expunere si multe altele.

Este gratuit sa descarcati si sa editati fotografiile in aplicatie, dar daca doriti abilitatea de a va sincroniza fotografiile pe dispozitive si utilizarea functiilor premium, va trebui sa cumparati planul Adobe Creative Photography Cloud, care costa 10$ pe luna si va ofera acces la Photoshop si Lightroom Classic pe desktop.

Photoshop Express (gratuit)
Vorbind despre instrumente fotografice de calitate profesionala, poate nu exista un instrument care sa fie sinonim cu editarea de fotografii mai bun decat Adobe Photoshop.

Adobe a lansat o versiune Express cu ceva timp in urma, care, desi nu este la fel de puternica precum omologul sau pentru desktop, va permite totusi sa decupati fotografii, sa reglati expunerile si sa efectuati o varietate de activitati.

Puteti crea chiar si propriile dumneavoastra presetari, ceea ce poate fi o economie de timp imensa la editarea fotografiilor pe telefon sau tableta. Photoshop Express are, de asemenea, un instrument de eliminare pentru acneea dintr-un portret, optiuni de estompare si sabloane de colaj.

O versiune completa a Photoshop pentru iPad este, de asemenea, in teste, dar nu este inca disponibila.

34