Cum aleg cel mai bun blender?

În ziua de astăzi, blender-ul este un aparat electrocasnic mic foarte popular în bucătăriile moderne. Există sute de modele de blendere pe piață, iar selectarea la întâmplare a unui model sau simpla recomandare primită de la un apropiat, este buna, insa trebuie tinut cont ca fiecare persoană are un buget si nevoi diferite. Te întrebi ce informații trebuie să cunoști înainte de a alege cel mai bun blender pentru nevoile tale? Noi îți oferim câteva sfaturi.

  1. Rolul unui blender în bucătăria modernă
  2. Tipurile de blendere întâlnite pe piață
  3. Caracteristicile unui blender

Rolul unui blender în bucătăria modernă

Primele blendere și-au făcut apariția pe piață în anii 20, la inițiativa americanului de sorginte poloneză Stephen J. Poplawski. Cu un aspect rudimentar și timp de folosire redus, primele blendere au revoluționat piața și au dat un mare impuls producătorilor din toată lumea să încerce să le imite, să le modernizeze și să le revoluționeze tehnologia de bază în fiecare an. Acest lucru a dus la crearea unei game variate de blendere, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al prețului sau al designului.

Rolul unui blender este de a omogeniza ingredientele și de a le mărunți până se ajunge la crearea unei paste sau a unei creme foarte fine. Astfel, blender-ul este folosit atât pentru crearea de băuturi precum: milkshake sau smoothie, cât și pentru crearea de supe – creme, piureuri, sosuri, creme de prăjituri.

Procesul de omogenizare și mărunțire se realizează chiar și într-un minut cu ajutorul unor lame din oțel inoxidabil turate la o viteză mult mai mare ca cea întâlnită la mixer.

Tipurile de blendere întâlnite pe piață

Deși există numeroase modelele de blendere pe piață în momentul actual, acestea se împart în 3 mari categorii:

Blender clasic

Modelul clasic de blender este cel care în partea inferioară are motorul, panoul de control și suportul pentru bol, iar în partea de sus bolul care are incorporat cuțitele de mărunțit. Acesta poate să aibă incluse diverse tipuri de cuțite pentru a putea oferi utilizatorului mai multe tipuri de tăiere și mărunțire în funcție de nevoi.

Blender Studio Casa SC1813 Cooking Expert

Blender Studio Casa SC1813 Cooking Expert

Blender Studio Casa TB18.5 United Colors of Cities

Blender Studio Casa TB18.5 United Colors of Cities

Blender vertical de mână

Blender-ul vertical de mână este foarte ușor de folosit deoarece necesită utilizarea unei singure mâini în procesul de manipulare. Acesta oferă libertate în mișcare și posibilitatea de a mărunți, toca sau pasa ingredientele chiar în vasul lor.

Acest tip de blender este ușor de folosit, are dimensiuni reduse – puteți să îl depozitați chiar și într-un sertar de bucătărie pentru tacâmuri, prețuri diferite în funcție de accesoriile cu care vine – diverse boluri, capete de montat precum: tel, mixer- și calitate diferită în funcție de materiale și brand.

Blender Studio Casa HB18.4 United Colors of Cities

Blender Studio Casa HB18.4 United Colors of Cities

Robot de bucătărie cu blender incorporat

Pe piața electrocasnicelor există multe electrocasnice hibride, numite și roboți de bucătărie, care au ca scop pregătirea mai multor tipuri de alimente sau ingrediente. Veți întâlni multe modele de roboți de bucătărie care au incorporat blender.

Robot de bucatarie Studio Casa Grand Chef SC1814

Caracteristicile unui blender

Atunci când alegeți un blender trebuie să țineți cont de caracteristicile pe care acesta le are și dacă deține un raport echilibrat calitate – preț. În colecția de blendere Studio Casa găsiți numeroase modele la o calitate superioara si la prețuri accesibile.

Puterea de turație

În alegerea blenderului ideal trebuie să țineți cont de puterea de turație al acestuia. De cele mai multe ori, puterea de turație este într-un raport direct cu prețul acestuia. Puterea de turație a motorului unui blender este cea care va oferi și rezultatul final – cu cât este mai mare cu atât vă veți bucura de o pastă fină într-un timp scurt.

Blenderele care au puterea de turație între 300 și 599 de wați sunt dedicate pasării alimentelor moi.

Blenderele care au o putere de turație între 600 și 700 de wați sunt dedicate unor alimente cu o duritate medie spre ridicată, precum carne, fructe congelate, chiar și cuburi de gheață – adăugând cuburi de gheață reduceți din performanțele blenderului în timp.

Blenderele care au o putere de turație de peste 1000 de wați sunt cele performante, care ajută la păstrarea nutrienților din ingrediente. Acestea sunt mai costisitoare, dar sunt și cele care vor aduce cele mai mari performanțe.

Numărul de viteze

În alegerea blenderului ideal, numărul de viteze este un aspect foarte important deoarece permite ajustarea modului de lucru în funcție de natura ingredientelor și indică folosirea acestuia pentru activități multiple. Un blender bun va avea cel puțin 3 trepte de viteză pentru mărunțirea ingredientelor moi și a ingredientelor dure, fără să se încingă.

Totodată, un blender bun va avea funcția Pulse sau Turbo care permite mărunțirea la o viteză crescută, pentru a micșora timpul de pregătire. Funcția Slow Start vă permite să începeți printr-o viteză mică pentru a nu împrăștia ingredientele, mărind viteza pe măsură ce ingredientele se omogenizează.

Vasul de amestecare

Capacitatea pe care o deține bolul / vasul de amestecare a unui blender poate să varieze de la 1 litru până la 5 litri. Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât prețul este mai mare.

Un aspect important îl reprezintă materialul din care este confecționat vasul. De cele mai multe ori, acesta este fabricat dintr-un plastic dur, rezistent la șocuri și temperaturi diverse. Acesta este și cel mai bun material pe care trebuie să îl căutați atunci când alegeți un blender.

Tipul și forma lamelor

Un blender bun va avea întotdeauna lame din oțel inoxidabil deoarece acest material este foarte rezistent – poate să mărunțească chiar și cuburile de gheață, nu ruginește – poate să fie folosit pentru orice tip de ingredient, lamele rămân ascuțite pentru mult timp și pot să fie ascuțite cu ușurință după ce se tocesc.

Cea mai întâlnită formă a lamelor este S, fiind, totodată, cea mai bună formă deoarece oferă o tăiere superioară și ușurință în curățare.

Pe piață există blendere cu mai multe tipuri de lame disponibile, din punct de vedere al formei acestora, care servesc mai multor tipuri de ingrediente.

Siguranță în proiectare

Indiferent de tipul de aparat electrocasnic pe care îl alegeți, acesta trebuie să prezinte siguranță în proiectare și manipulare. Atunci când alegeți un blender este recomandat ca baza să fie grea și mare și să aibă piciorușe antiderapante care să permită stabilitate chiar și când acesta funcționează la turații foarte mari. În plus, vasul de amestecare trebuie să se închidă etanș, astfel încât să nu se desprindă în timpul folosirii.

153

Fara comentarii

Scrie un comentariu