Cum arata noul Samsung 5G?

Dupa mai multi ani de anunturi, am vazut in sfarsit cum va fi primul telefon 5G. La Summit-ul anual Snapdragon al Qualcomm, Samsung si-a prezentat conceptul de telefon 5G intr-un demo puternic controlat si care ar putea fi anul viitor, Galaxy S10. Iata cum este.

Inainte de a incepe, ce anume implica un smartphone de 5G? Este urmatorul pas dupa 4G LTE, deci veti obtine viteze de descarcare gigabit pe telefonul smartphone si asta va schimba totul.

Nu inseamna doar ca telefonul dvs. va putea descarca filme 4K incredibil de rapid, dar inseamna un nou val aparate si dispozitive conectate care vor comunica mai simplu intre ele, datorita latentei super scazute pe care o aduce 5G. Are potentialul de a schimba dramatic industriile. Exista insa o multime de avertismente. 5G nu va fi acoperit in SUA, ca 4G LTE.

5G pot fi de asemenea blocate cu usurinta si pot sa nu functioneze in interior, astfel incat operatorii de transport vor avea nevoie de solutii separate pentru ca reteaua sa functioneze oriunde mergeti. Va fi nevoie de cativa ani pentru ca 5G sa functioneze peste tot.

Telefonul arata elegant, desi a venit surprinzator cu o nota – un design Samsung pana acum s-a opus puternic.  Acesta era situat in coltul din dreapta al telefonului, nu in centrul obisnuit al afisajului. Exista o camera cu doua senzori pe spate, precum si o mufa pentru casti. Sub capac, telefonul are noul chipset Qualcomm Snapdragon 855.

Telefonul a difuzat filme 4K de la Netflix si a fost capabil sa trimita video la un televizor conectat la 4K. Este impresionant, deoarece streamingul continutului de 4K pe o conexiune celulara de astazi nu este cea mai neteda experienta.

Dar, din pacate, aceasta este mai mult sau mai putin amploarea a ceea ce am putut vedea, ceea ce este putin dezamagitor. Cu toate acestea, ridica cateva intrebari. Avand in vedere ca transportatorii limiteaza in prezent streaming video celular la 480 sau 720p, cu 5G inseamna ca nu vom vedea aceste tipuri de limite?

Sau inseamna doar ca 5G va costa mult mai mult decat planurile actuale de date? Transportatorii nu impartasesc inca detalii despre acest lucru, asa ca va trebui sa asteptam si sa vedem.

 

42