Cum îți pregătești mașina de vară?

Există o mulțime de materiale pe internet în care suntem învățați cum ar trebui să ne pregătim mașina pentru sezonul rece, însă mult prea puține informații despre cum trebuie să îți pregătești mașina de vară.

Ei bine, ne-am asumat noi această responsabilitate așa că în rândurile următoare vei găsi mai multe sfaturi practice cu ajutorul cărora vei reuși să îți pregătești și tu mașina pentru sezonul cald, astfel încât să nu întâmpini nici o problemă:

Schimbă lichidul de parbriz

Știi prea bine că există lichid de parbriz pentru sezonul rece dar și lichid de parbriz pentru vară. Ei bine, temperaturile sunt mult mai prietenoase acum așa că nu se mai pune problema înghețului. În plus, curățarea parbrizului întâmpină acum cu totul alte cerințe, așa cum este îndepărtarea insectelor pe care le vei aduna în timpul deplasării.

Drept urmare, ar trebui să consumi lichidul de parbriz de iarnă, pentru a-l schimba cu cel de vară, astfel încât să beneficiezi de vizibilitate maximă în timpul deplasării.

Verifică jantele mașinii

Cu toții știm cum arată drumurile primăvara, după un lung sezon de deszăpeziri, acesta arătând precum după bombardament. Astfel, jantele mașinii sunt foarte expuse iar riscurile de a le lovi sunt destul de mari. În acest fel apar fisurile, deformările și alte probleme de acest tip.

De aceea, nu ar strica să te ocupi de îndreptarea jantelor auto, astfel încât orice problemă să poată fi remediată într-un mod profesionist. Astfel, îți vei garanta siguranța și confortul în timpul deplasării, ceea ce sigur reprezintă un obiectiv și pentru tine.

Iar dacă tot acorzi atenție jantelor, atunci nu ar fi o idee rea să verifici și uzura pneurilor dar și a presiunii acestora. Dacă sunt prea vechi și prea uzate, este recomandată schimbarea lor, astfel încât să poți circula în condiții de siguranță deplină.

Verifică instalația de climatizare

Temperaturile cresc tot mai mult de la o zi la alta, așa că deseori vei opta pentru folosirea sistemului de climatizare. Drept urmare, sigur nu îți dorești ca atunci când pleci la drum într-o zi caniculară, să te trezești fără aer condiționat. Este un coșmar pe care îl poți evita cu o simplă verificare a sistemului de climatizare.

Mergi într-un service specializat pentru a verifica acest sistem, completează cu freon dacă este necesar și remediază orice posibilă problemă tehnică înainte să se agraveze și să devină mai costisitor de reparat.

Acestea sunt așadar cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci neapărat pentru pregătirea mașinii pentru sezonul de vară.

95

Fara comentarii

Scrie un comentariu