Cum puteti schimba dimensiunea fontului pe Windows 10, pentru a usura citirea textului afisat pe ecran?

Este usor sa schimbati dimensiunea fontului in Windows 10 daca aveti probleme cu citirea textului afisat pe ecran.

In timp ce setarea implicita a fontului din Windows 10 poate fi potrivita pentru unii oameni, altii pot prefera ca textul de pe ecranul computerului sa fie mai mare sau mai mic.

Indiferent daca incercati sa cititi un articol lung pe un site de stiri sau incercati sa scrieti un raport intr-un program de procesare a cuvintelor, uneori trebuie sa se faca ajustari la dimensiunea fontului.

Din fericire, Windows va permite sa personalizati dimensiunea fontului la preferintele dvs. personale, facand posibil ca toata lumea sa citeasca si sa scrie confortabil pe computerul lor.

Iata cum se face:

1. Faceti clic pe pictograma Windows si cautati „Setari”.
2. Prima optiune care apare ar trebui sa fie aplicatia Setari. Faceti clic pentru a deschide.
3. Faceti clic pe optiunea de meniu „Usor de acces”.
4. In „Afisare”, utilizati glisorul de sub „Cresteti textul mai mare” pentru a ajusta textul la dimensiunea dorita. Pe masura ce reglati glisorul, mai sus veti vedea o previzualizare a noii dimensiuni a textului.
5. Cand ati ajustat textul la dimensiunea preferata, faceti clic pe „Aplicati”.

Odata terminat, aceasta ar trebui sa schimbe dimensiunea textului pe intregul sistem Windows si toate programele si aplicatiile de pe computer.

Retineti ca puteti modifica din nou dimensiunea textului in orice moment, urmand acesti pasi ca mai sus.

De asemenea, trebuie mentionat ca, daca nu vedeti optiunea de a ajusta dimensiunea textului in Windows 10, poate fi necesar sa actualizati la cea mai recenta versiune. Ajustarea dimensiunii textului a fost eliminata pentru versiunea 1709, dar apoi reintrodusa pentru versiunea 1809 si ulterior.

30