Cum recunoaștem cel mai bun ceas

Ceasurile reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri ale omenirii, având menirea de a îi ajuta pe oameni să își gestioneze mult mai bine timpul și totodată să îl măsoare dacă tot nu îl pot condensa sau opri. Numărul de producători de ceasuri în ziua de astăzi a crescut extrem de mult, iar tehnologia în acest domeniu a cunoscut o evoluție spectaculoasă în ultimii ani dacă ne gândim că acum un ceas inteligent poate să se conecteze cu telefonul mobil inteligent, să ne arate apelurile și mesajele primite sau să ne măsoare pulsul, nivelul de stres, ori să fie un adevărat GPS de nădejde.

Dar evoluția ceasurilor nu este doar pe parte tehnologică ci și pe design. Anual, marile firme producătoare de ceasuri investesc bani în angajarea celor mai buni designeri care să transforme ceasul într-o adevărată operă de artă. Dacă ne raportăm la marca de ceasuri Rolex sau Houbot, putem vedea că acele ceasuri sunt adevărate capodopere care prin tăieturi fine și materiale de cea mai bună calitate au o longevitate care poate să treacă de un veac cu ușurință, dar longevitatea lor este raportată cu prețul acestora, astfel că acestea mărci sunt integrate în gama exclusivistă elitistă, inaccesibilă pentru oamenii care au venituri medii.

Indiferent de venituri, Infoceas devine cel mai bun ghid care prezintă obiectiv calitatea unei mărci producătoare de ceasuri, astfel că ne bucuram de informațiile acestui site pentru a putea afla care sunt aspectele pe care ar trebui să le luam în considerare atunci când dorim să achiziționăm un ceas.

Care sunt aspectele pe care ar trebui să le luam în considerare atunci când dorim să achiziționăm un ceas?

Infoceas ne ajuta în procesul de achiziționarea al unui ceas și ne oferă caracteristicile pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când optăm pentru un anumit ceas.

1. Marca

Marca

De cele mai multe ori istoria mărcii își spune cuvântul. Mărcile consacrate care și-au creat o reputație sunt în cele mai multe cazuri mărci de încredere care oferă ceasuri calitative. Spre exemplu, brandul Fossil a apărut de câțiva ani pe piață, dar și-a construit rapid notorietatea prin rândul consumatorilor datorită calității ceasurilor care vine într-un raport direct cu prețul, fiind o marcă dedicată oamenilor cu venituri medii.

2. Mecanism

Mecanism

Mecanismul prezent în aceste ceasuri este crucial pentru longevitatea acestora. Cele mai cunoscute mecanisme care se afla de obicei în majoritatea ceasurilor dedicate oamenilor cu venituri medii sunt de la producători precum Myota, ETA, mărci elvețiene care au intrat în vizorul consumatorilor drept producători de încredere. Mecanismele unui ceas sunt de doua tipuri mecanice sau cuarț. În cele mecanice/ clasice sunt incluse: cele mecanice clasice- care oferă o rotație a limbilor manuală- și cele automatice -care oferă o rotație a limbilor pe bază de mișcare a mâinii. Cele cuarț sunt și ele de doua tipuri: cuarț -cele care funcționează cu ajutorul bateriilor și au afișaj digital- și electromecanice- care funcționează cu mecanism cuarț, dar au afișaj analogic.

3. Carcasa

Carcasa

Carcasa este cea care vorbește de calitatea unui ceas, iar aici este inclus materialul acesteia. Modelele uzuale au carcasa confecționată din oțel sau titan, iar cele de lux au și materiale prețioase precum aur, platină sau argint. Cel mai bine este ca un consumator care are venituri medii să se îndrepte către cele din oțel sau titan și nu către plastic sau alt material perisabil și cu un grad scăzut la șocuri.

Aceste aspecte sunt extrem de importante atunci când un consumator dorește se își achiziționeze un ceas. Site-ul infoceas.ro vă stă la dispoziție cu mult mai multe informații atât despre mărci cât și despre modelele specifice fiecărui brand în parte.

26