Cum redimensionati o imagine pe un computer Windows 10?

Nu este neobisnuit sa redimensionati o imagine. De fapt, daca lucrati adesea cu imagini descarcate de pe internet, probabil ca veti dori sa aiba o alta dimensiune.

Din fericire, capacitatea de redimensionare a imaginilor este incorporata in aproape fiecare aplicatie foto. Aceasta include doua dintre cele mai populare, care sunt instalate pe fiecare computer Windows 10 de la inceput: Fotografii si Microsoft Paint.

Retineti, insa, ca exista o diferenta intre redimensionarea unei imagini pentru a fi mai mica si redimensionarea acesteia pentru a fi mai mare. Aproape fiecare program, Fotografii si Paint incluse, pot reduce o imagine. Cu toate acestea, daca utilizati aceste programe pentru a face o imagine mai mare, puteti constata ca imaginea pierde foarte mult din calitate.

Daca trebuie sa scalati o imagine (mai mare de 100% din dimensiunea initiala), fara a o face pixelata si neclara, atunci va trebui sa utilizati un program precum Adobe Photoshop care include o caracteristica inteligenta de redimensionare.

Dar daca trebuie sa reduceti o imagine, iata cum sa folositi instrumentele de redimensionare a imaginilor incorporate de Windows.

Cum redimensionati o imagine pe Windows utilizand aplicatia Fotografii:

Aplicatia Fotografii ar trebui sa fie vizualizatorul implicit pentru aproape fiecare tip de imagine din Windows.

1. Faceti dublu clic pe fisierul imagine pe care doriti sa il redimensionati pentru a-l deschide in Fotografii.
2. Dupa ce a fost deschis, faceti clic pe cele trei puncte din coltul din dreapta sus, apoi faceti clic pe „Redimensionati”.
3. Va aparea un mic pop-up, care va ofera trei dimensiuni prestabilite pentru imagine. Alegeti una dintre ele sau faceti clic pe „Definiti dimensiunile personalizate” din partea de jos.
4. Daca alegeti dimensiuni personalizate, va aparea un meniu care va permite sa setati exact cat de mare doriti sa fie imaginea. Puteti alege, de asemenea, cat de buna va fi imaginea redimensionata – imaginile de calitate superioara arata mai bine, dar au o dimensiune de fisier mai mare.

Daca este selectat „Mentineti raportul aspectului”, atunci trebuie doar sa schimbati inaltimea sau latimea, iar cealalta dimensiune se va schimba automat pentru a se potrivi.

Setati-va noile dimensiuni, apoi faceti clic pe „Salvati copie redimensionata”.

27