Cum sa alegi cea mai buna camera pentru tine? Sony Lumix Canon

Exista o multime de camere in mare, si nu toate sunt facute in mod egal. Poate ca doriti sa va construiti portofoliul profesional sau doriti sa ramaneti la o camera de filmat OG pentru acel aspect clasic.  Primul pas pentru a afla care aparat foto este potrivit pentru dvs. este sa va intrebati ce veti folosi cel mai des si cat de multi bani doriti sa cheltuiti.

PENTRU FOTOGRAFII AMATORI
Daca cele mai recente camere iPhone sau Pixel nu ofera calitatea pe care o doriti, pentru aproximativ 1.000 de dolari, poti sa faci fotografii in RAW, sa iti faci pereche rapida cu telefonul si sa filmezi cu adevarat videoclipuri frumoase de 4K.

Una dintre caracteristicile favorite este vizorul electronic, care este important pentru ca va va arata rezultatul final si nu doar incadrarea sa. Este o camera extraordinara pentru a surprinde cele mai bune unghiuri, perfecta pentru calatorii. Alte alternative includ Canon G7X II sau Lumix’s LX100 II.

PENTRU FOTOGRAFII PROFESIONALE
Daca doriti sa suprindeti portrete uimitoare si sa stiti ce este o oprire F, exista camere profesionale la un pret de 2000 de dolari.

Pentru incepatori, Canon 5D Mark III este eprfect pentru zi, iar noaptea Sony Alpha A7S MKII cu lentile Canon. Puteti folosi  5D tot timpul, insa  nu este recomandat. A7S se ocupa de acest aspect mult mai bine si are un vizor electronic care arata cum va arata captura.

In timp ce ambele sunt camere de exceptie, modelul 5D este putin mai voluminos. Este atat un lucru bun si unul rau: in timp ce nu este cel mai convenabil de a calatori, calitatea constructiei este impresionanta. A7S, pe de alta parte, este mic, iar calitatea video este clara. Mergeti la un magazin si tineti-le in mainile dvs. pentru a afla care este modelul pe care il preferati.

EDITAREA

Daca alegeti sa folositi un RX100 pentru acea fotografie rapida cu prietenii, atunci filtrele oferite de catre Instagram sunt perfecte. Daca doriti ceva care este putin mai aprofundat, aplicatia mobila a lui Lightroom este ideala. Este gratuita si usor de utilizat pe mobil, iar rezultatele sunt incredibile.

Pentru editarea pe desktop, Lightroom este de departe preferat. Da, Adobe este scump, dar  merita,  deoarece puteti sa-l utilizati chiar si pentru munca. Daca nu doriti sa investiti in asta, un program numit RawTherapee este, de asemenea, o alternativa buna, care poate deschide fisiere RAW, TIFF si JPG cu actualizari noi ale programului, transformandu-l intr-un concurent decent al aplicatiei Lightroom.

43