Cum sa porniti modul dark pe computerul dvs. Windows 10?

Este usor sa activati modul intunecat pe Windows prin setarile computerului.

Dispozitivele Android si iOS ofera un mod intunecat care intuneca paleta de culori de pe ecran. In mod obisnuit se crede ca arata mult mai placut din punct de vedere estetic, pe langa extinderea duratei de viata a bateriei.

Daca iti place sa folosesti modul intunecat pe dispozitivul tau mobil, s-ar putea sa fii surprins sa afli ca Windows 10 are propriul mod intunecat de cativa ani.

Iata cum sa o porniti:
1. Faceti clic pe butonul Start si apoi faceti clic pe pictograma Setari, care are forma unui angrenaj.
2. Faceti clic pe „Personalizare”.
3. In panoul din stanga, faceti clic pe „Culori”. Puteti activa doua setari ale modului intunecat.

Puteti alege oricare dintre acestea:

In „Alegeti modul Windows implicit”, faceti clic pe „Intunecat”. Aceasta va activa modul intunecat pentru multe parti de baza ale Windows – in special, bara de activitati din partea de jos a desktopului si meniul Start.

In „Alegeti modul de aplicatie implicit”, faceti clic pe „Intunecat”. Aceasta are un efect mult mai raspandit si va activa automat modul intunecat in multe aplicatii care il au.

Cum sa porniti modul intunecat in anumite aplicatii Windows?

Daca activati ambele moduri intunecate si aflati ca unele aplicatii specifice inca nu se intuneca, aceste aplicatii ar putea avea propriile setari independente ale modului intunecat.

Pentru a afla, deschideti setarile pentru aplicatia in cauza si vedeti daca exista un meniu de setari in care puteti activa modul intunecat.

De exemplu, iata cum sa activati modul intunecat in Microsoft Office:

1. In orice aplicatie Microsoft Office (cum ar fi Word, Excel sau Outlook), faceti clic pe „File” si apoi faceti clic pe „Optiuni”.

2. In fila General, accesati sectiunea numita „Personalizati copia Microsoft Office”.

3. Faceti clic pe meniul derulant pentru „Tema Office” si alegeti „Gri inchis” sau „Negru”. Faceti clic pe „OK” si modul intunecat va intra in vigoare.

50