Cum sa tineti sub control costurile legate de repararea aragazului

Aragazele joaca un rol major in viata tuturor, dar pot cauza perioade de real stres atunci cand inceteaza sa mai functioneze. Dar cand o fac, vrei o reparatie rapida si, eventual, ieftina. Acest lucru nu poate fi intotdeauna posibil, in functie de natura problemei si a serviciului necesar pentru a o aborda. Dar modul in care reactionati initial poate reduce sansa de a fi surprinsi de costuri exorbitante. Cu ajutorul celor de la toparagazuri.ro va oferim cateva sugestii pentru stabilizarea costurilor impuse de utilizarea si mentenanta unui aragaz.

In primul rand, va ajuta sa intelegeti modul in care se calculeaza factura. Timpul total generat de reparatii nu este singurul factor. Exista o serie de costuri care conduc la angajarea unui instalator profesionist, inclusiv:

– Instrumente si echipamente de testare;

– Componente ;

– Intretinerea vehiculelor, gaz si asigurare;

– Instruire;

– Personalul certificat.

Unele facturi pe care le veti primi in urma unei vizite de reparatii au fost deja determinate inainte ca instalatorul sa soseasca la dumneavoastra acasa. Aceasta ar putea include o taxa de transport sau o taxa de expertiza a problemei, pe care multi tehnicieni le solicita pentru a se deplasa la dumneavoastra acasa. Odata ce tehnicianul soseste, multe companii factureaza timpul la intervale de 15 minute.

Inainte de a apela, verificati daca problema pe care o aveti la aragaz poate fi rezolvata fara interventia unui instalator. Asigurati-va ca verificati sursele de alimentare inainte de a efectua un apel la specialisti.

Daca aveti nevoie de ajutor, verificati daca aragazul dumneavoastra este inca in garantie. Daca este cazul, pot fi acoperite unele sau toate costurile de reparare, in functie de natura problemei. Cu toate acestea, va trebui sa alegeti un tehnician autorizat, o filiala de servicii detinuta de producator sau o afacere independenta recunoscuta de producator pentru a efectua servicii asupra aragazului defect.

Puteti gasi un instalator de incredere, autorizat daca verificati manualul de utilizare si ingrijire al aragazului sau sunati la numarul de telefon dedicat clientilor pentru a sugera recomandari de persoane autorizate pentru reparatia aragazului. Multi producatori includ si liste de tehnicieni autorizati pe site-urile lor.

Cand sunati, sa aveti urmatoarele informatii pregatite:

 – Orice chitante din reparatiile anterioare. Acestea pot servi drept dovada a unui serviciu sau a unor probleme conexe si pot ajuta la obtinerea asistentei producatorului daca problemele apar dupa expirarea garantiei;

– Numarul modelului de aragaz;

– Numarul de serie al aragazului;

– Data cumpararii.

Dupa vizita: pastrati chitanta si respectati instructiunile tehnicianului cu privire la orice masuri preventive pentru a reduce sansa ca problema sa se repete.

sursa poza: https://www.bestbuy.com/site/samsung-5-8-cu-ft-self-cleaning-slide-in-gas-convection-range-stainless-steel/6062115.p?skuId=6062115

68

Fara comentarii

Scrie un comentariu