Cum se curata cosurile de fum? Sfaturile specialistilor

Cosurile de fum comercializate de producatorii locali sunt confectionate din inox sau tabla zincata, sunt proiectate pentru a asigura o evacuare eficienta a fumului provenit de la sobe, cuptoare sau seminee.

O data ce echipa specializata monteaza aceste cosuri de fum in locuinta ta, ele devin apoi responsabilitatea ta. Acestea trebuie intretinute corespunzator, daca vrei sa te bucuri de longevitatea lor. Intretinerea focului in cosuri de fum duce la acumularea de funingine si creozot, o substanta inflamabila, lipicioasa, care poate provoca incendii in cosuri daca nu este indepartata.

Sa apelezi constant la un cosar poate insemna multi bani cheltuiti, deci, daca folosesti frecvent semineul, ia in considerare faptul ca iti poti curata singur cosurile de fum.

Exista cateva metode de curatare a acestora, iar echipa din spatele platformei https://maxstil-cosuridefum.ro este dispusa sa ni le impartaseasca.

Pregateste-te de curatarea cosurilor de fum

1.Determina daca acesta chiar trebuie curatat

Cosurile ar trebui curatate cel putin o data pe an si, cu cat mai des folosesti semineul, cu atat mai frecvent trebuie curatate. Ia o lanterna si lumineaza interiorul acestuia.

Foloseste un creion sau un cutit de plastic pentru a indeparta o parte din creozotul care s-a acumulat. Daca stratul este destul de gros, inseamna ca este timpul sa iti cureti cosul.

Daca te gandesti ca trebuie sa cureti cosurile de fum doar o data pe an, este indicat sa faci acest lucru toamna. In cas contrar, risti sa declansezi un incendiu prima oara cand aprinzi semineul in timpul iernii.

2.Verifica daca in interiorul acestuia s-au adapostit animale

Daca a trecut ceva timp de cand ai folosit ultima oara cosul, verifica daca nu cumva in el se adapostesc pasari, veverite sau ratoni. Acestora le place sa isi gaseasca culcus acolo mai ales in lunile mai reci.

3.Masoara diametrul acestuia

Pentru a iti curata bine cosurile de fum trebuie sa utilizezi unelte de dimensiuni adecvate. Masoara marginile din partea de jos, prin semineu. De aseemenea poti urca pe o scara pentru a reusi sa masori si partea de sus.

Este important sa determini dimensiunea si forma, precum si inaltimea acestuia. In general, este mai bine sa supraestimezi aceste dimensiuni, decat sa consideri ca sunt mai mici decat in realitate.

4.Cumpara produse pentru curatarea cosurilor de fum

Daca vrei sa iti cureti eficient semineul, ar trebui sa achizitionezi urmatoarele: o perie din sarma sau din plastic, stuturi de prelungire a periilor, care te ajuta sa curatati intreaga suprafata a cosului, o franghie ponderala, o prelata din plastic sau o carpa, precum si o scara inalta pentru a ajunge pe acoperis, daca intentionezi sa cureti semineul de sus in jos.

5.Imbraca-te corespunzator

Este indicat sa porti haine vechi si sa iti acoperi parul cu o bandana, pentru a nu te murdari de funingine. In plus, manusile de lucru se dovedesc a fi utile. Utilizeaza o masca de praf si ochelari de protectie.

6.Pregateste-ti casa pentru curatenie

Pune o carpa in jurul semineului si utilizeaza hartie sau folie pentru a acoperi mobilierul.

7.Scoate clapeta cosului

Localizeaza manerul amortizorului si utilizeaza peria de sarma pentru a-l curata. Este bine sa il detasezi si sa il lasi intr-o parte.

42

Fara comentarii

Scrie un comentariu