Cum utilizam noul Galaxy Fold, aflat la doar cateva zile distanta de lansare?

Samsung este la doar cateva zile de la lansarea primului sau smartphone pliabil, Galaxy Fold, care va incepe la 1.980 de dolari si va ajunge in magazine pe 26 aprilie.

Cu Samsung Galaxy Fold, Samsung spera sa se stabileasca ca un pionier in spatiul de telefon pliabil, un factor de forma care este nou pentru multi consumatori, dar este rapid prins printre producatorii de dispozitive. In urma lansarii lui Samsung de la Galaxy Fold in februarie, producatorii de telefoane ca Huawei si Xiaomi au facut anunturi despre noile telefoane pliabile ale lor.

Galaxy Fold se simte ca un comprimat in primul rand. Ecranul sau de interior de 7,3 inci este doar dimensiunea potrivita pentru citire, vizionare si redare a jocurilor mobile, in timp ce ecranul frontal de 4,6 inch este prea mic pentru majoritatea acestor sarcini. Telefonul este alimentat de un procesor de 7-nanometri pe 64 de biti si include 12 GB de memorie RAM, spatiu de stocare de 512 GB si o baterie de 4380 mAh care trebuie sa dureze toata ziua.

La aproape 2.000 de dolari, Galaxy Fold este, fara indoiala, o achizitie de lux. Dar dupa ce a petrecut o perioada limitata de timp cu dispozitivul, beneficiile pe care le ofera pe un smartphone traditional incep sa devina clare.

Este un telefon elegant, dar imi inchipui ca majoritatea oamenilor care achizitioneaza Fold-ul o vor folosi mai des in modul tableta.

Spre deosebire de multe smartphone-uri noi, exista un senzor de amprenta de-a lungul partii laterale a dispozitivului. Cand se desfasoara, dispozitivul se simte ca si cum ar fi dimensiunea potrivita pentru majoritatea activitatilor pe care le implica in mod normal pe un telefon sau pe o tableta.

Nu numai ca ecranul si raportul de aspect sunt ideale pentru a consuma suporturi media, dar si dispozitivul se simte mult mai subtire si mai usor decat cele mai multe tablete de aceeasi dimensiune. Samsung spune ca foloseste un ecran de polimeri compozit avansat pentru afisajul interior al lui Fold, care este cu 50% mai subtire decat ecranul mediu smartphone.

Mai multe vom afla, cel mai probabil la lansarea acestuia.

42