Cuptoarele incorporabile cu convecție – analiza completă a acestei tehnologii

Ești în căutarea unui nou cuptor incorporabil? Până acum, dacă ai căutat câteva modele de cuptoare, presupun că ai văzut cel puțin o caracteristică destul de comună: convecția. De parcă nu era suficient de dificil să găsești un nou cuptor sau aragaz, acum aproape orice cuptor este echipat cu un anume tip de sistem de gătire cu convecție.

Poate că erai obișnuit să compari același tip de cuptor cu convecție, însă acum vezi sisteme cu dublă convecție, sau twin, cu triplă convecție sau chiar convecție fără ventilatoare. Înainte de a vă face trimitere la www.cuptorincorporabil.ro, unde în mod cert veți găsi mai multe lucruri interesante, vă voi vorbi puțin despre convecție la modul general.

Ce este convecția la cuptoarele incorporabile?

Într-un cuptor cu convecție, ca în oricare altul, există unul sau mai multe elemente care radiază căldură. Cel mai adesea se află în partea de jos a cuptorului, însă în funcție de tipul de cuptor sau de modul de gătire se poate porni și elementul de încălzire poziționat în partea de sus a cuptorului. În principiu acela se folosește pentru a oferi crustă alimentelor.

Sistemul de încălzire prin radiație nu face decât să permită căldurii să circule prin interiorul cuptorului, dar din moment ce tot aerul cald vine dinspre partea inferioară spre cea superioară, aerul de la baza cuptorului tinde să atingă temperaturi mai mari.

Convecția, ca termen, face referire la un ventilator menit să distribuie căldura uniform în interiorul cuptorului incorporabil. În termeni simpli, ventilatorul accelerează circulația aerului cald, trimițându-l spre mâncare pentru a se găti rapid. Aerul cald distribuit forțat se simte mult mai intens, drept urmare și procesul de gătit aduce rezultatele dorite într-un timp mai scurt.

Cuptoarele cu convecție circulă căldura continuu pentru a se asigura că întregul volum al cuptorului este încărcat cu aer de aceeași temperatură și nu există o zonă anume în care aerul să fie mujlt mai cald și mâncarea să fie gătită neuniform.

featured foto preluată de pe amazon.com

36