Ecranul gadget-urilor – Il inlocuim sau il reparam?

Foarte multe aspecte din viata noastra depind de tehnologia inconjuratoare. Spre exemplu, performanta la locul de munca este afectata daca dispozitivele electronice nu functioneaza bine, iar relatia cu prietenii poate intampina provocari atunci cand nu mai poti sa accesezi mesajele primite. Aceste cazuri si multe altele au devenit parte din realitatea pe care o traim.

Ecrane de laptopuriSuntem in permanenta conectati la noile medii si la cele mai utile aplicatii de telefonie mobila sau de pe computer, insa acest lucru a produs o avalansa in ceea ce priveste lansarea de noi produse. Cu toate acestea, achizitia unui nou dispozitiv poate sa aduca un aport calitativ redus in comparatie cu ceea ce ofera.

Prin urmare, de cele mai multe ori, atunci cand ecranul de la laptop ni se sparge sau smartphone-ul se inchide brusc, avem tendinta sa actionam imprudent si sa ne orientam spre achizitia de noi device-uri. O alternativa mult mai eficienta ar parea oferta unui service de reparatii laptop sau gsm, insa unele voci contesta acest lucru. Exista situatii cand inlocuirea unui display poate sa genereze costuri uriase, care sa concureze cu pretul unui produs nou. Asadar, ce este de facut in aceasta situatie? Reparam dispozitivul sau cumparam unul nou?

O intrebare importanta pe care ar trebui sa ti-o pui este daca noul produs iti ofera ceva mai calitativ. Intr-adevar, decat sa platesti reparatii costisitoare pentru un laptop sau pentru un telefon, mai bine iti cumperi unul nou, care in aceeasi suma vine cu un pachet ofertant de noi functii. In schimb, daca produsul pe care il ai este deja recent cumparat, s-ar putea dovedi mai util si mai profitabil sa optezi pentru inlocuirea ecranului la laptop, decat sa cumperi altceva.

Service pentru reparatii laptop in BucurestiNu tot ceea ce este nou inseamna un aport de functionalitati. Daca deja ai un produs foarte bun, investeste in reparatii atata timp cat consideri ca merita. Spre exemplu, daca ultima versiune lansata a telefonului pe care il detii are un design mult prea voluminos, este posibil sa gasesti mai eficienta oferta de servicii gsm pentru reparatii a actualului dispozitiv. La polul opus se afla situatiile cand dispozitivul este o marca costisitoare, iar orice interventie ar insemna niste costuri, ce iti pot aduce un telefon nou cu o camera mult mai buna decat actuala.

In ambele situatii trebuie luat in considerare criteriul raportului dintre beneficii si pret.

De asemenea, pentru a-ti da seama cat de profitabila este alegerea ta, compara costurile unei reparatii cu ale unei achizitii noi luand in considerare banii pe care i-ai putea castiga din vanzarea laptopului sau a telefonului stricat. Poti sa iesi in avantaj sau nu, insa este un criteriu care te va ajuta sa te orientezi mai bine. Totodata, ia in calcul si tipul de reparatie necesar. Uneori, daca este vorba despre display-ul unui calculator, se poate dovedi mult mai eficienta inlocuirea ecranului de laptop decat achizitia unuia nou.

Totodata, inainte de a lua o hotarare daca aparatul tau merita reparat sau inlocuit verifica garantia, deoarece exista posibilitatea ca reparatiile pe o anumita perioada de timp sa fie asigurate de catre producator. In unele cazuri, inlocuirea produsului este efectuata chiar de compania care l-a furnizat.

Un alt factor important, pentru a lua o decizie intr-o directie sau alta, il reprezinta timpul. Daca munca ta depinde de laptop, inseamna ca trebuie sa calculezi si timpul in care va sta in service si perioada in care esti disponibil sa te lipsesti de el. La fel se intampla si in cazul unui smartphone. Este posibil sa fie necesar sa ai un alt dispozitiv de rezerva, iar daca pagubele sunt frecvente, in functie de vechimea telefonului, este indicat sa cumperi unul nou.

Indiferent de alegerea pe care o vei face, solutia depinde de vechimea dispozitivului, de costurile si de seriozitatea reparatiilor, dar si de timpul sau upgradarea pe care o poate aduce achizitia unui produs nou sau reparatiile.

Sursa foto: Pexels.com

41