Este Windows 10 preferatul utilizatorilor?

Windows 10 a depasit in sfarsit cvechea varianta de windows. Windows 10 a urcat la 42,78%, un salt de 1,09% fata de luna precedenta. Intre timp, Windows 7 a scazut cu doar un pic – cu 0,03% – pana la 41,86%, ceea ce inseamna ca cel mai nou sistem de operare incepe sa devina prefratul utilizatorilor de windows. Pe scurt, Windows 10 este acum rege al dealului sistemului de operare desktop, la aproximativ doi ani si jumatate dupa lansare.

In ceea ce priveste celelalte versiuni de Windows, toate acestea se situeaza sub 10%, Windows 8,1 pe locul al treilea la 8,70%. Windows XP are inca o cota de piata de 3,36%, iar chiar si Windows Vista se aglomereaza cu unii utilizatori (0,74%). Desigur, Windows 10 a devenit deja cel mai popular sistem de operare cu jucatorii de mult timp.  Aparent, acest lucru se datoreaza, in principal, afluxului mare de jucatori online care au nevoie de o versiune mai buna pe desktop.

Printre cele mai importante functii pe care aceasta noua versiune le-a adus, se numara: Dynamic Lock care iti permite sa blochezi calculatorul in momentul in care este necesar sa pleci de la el, stergerea fisierelor temporare se face in mod automat, permite reprogramarea actualizarilor de Windows, o mai buna gestionare a aplicatiilor instalate.

Din nou in centru atentiei, Microsoft Edge este o varianta optimizata, destul de prietenoasa cu utilizatorul. Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care le-a adus aceasta noua verisune si paote este o ocazie buna sa-l incercati, daca nu ati facut-o deja.

80