Evolutia IoT in Romania

Specialistii anunta o revolutie a industriei IoT in Romania, in anul 2017. Acest lucru este demonstrat de cresterea numaului de companii, care lanseaza astfel de solutii, dar si al start-up-urilor care intra pe piata cu astfel de proiecte. La nivel mondial, rata de adoptie a acestor solutii este din ce in ce mai mare, iar Romania tine pasul.

La nivel local, companiile evolueaza rapid si ofera solutii din ce in ce mai fiabile. Printre acestea se numara si DasData, o companie care a fost infiintata in urma cu 4 ani si care ofera o solutie prin care beneficiarii pot monitoriza consumul de apa printr-o retea de senzori. In felul acesta, compania sustine ideea dezvoltarii unui oras inteligent, ce integreaza mai multe tipuri e solutii, care asigura bunul mers al lucrurilor in interiorul comunitatii. Simfony Mobile, un alt start-up local ofera conectivitate M2M pentru peste 170 de tari. Solutia lansata de aceasta companie colecteaza datele obtinute de la senzorii care au fost instalati si prelucreaza rezultatele, astfel incat sa aiba capacitatea de a trimite notificari pentru comenzi predefinite.

Constant apar noi si noi nume, care se fac recunoscute atat la nivel local, cat si la nivel global. Piata este in continua crestere, iar apetitul beneficiarilor pentru astfel de solutii poate fi remarcat cu usurinta. Acesta este principalul motiv pentru care, din ce in ce mai multe persoane aleg sa opteze pentru investitia in astfel de sisteme. Specialistii se asteapta astfel la o crestere continua a numarului de start-up-uri care dezvolta si comercializeaza astfel de solutii.

41