Exista parfumuri speciale pentru oamenii care lucreaza in domeniul IT?

Chiar daca nu ati fi crezut, parfumurile reprezinta unul dintre cele mai mari hobby-uri pentru programatori si programatoare. Aceasta pasiune este amplificata prin ore, zile si chiar saptamani de cercetare, caci barbatul sau femeia “programator” cauta deopotriva minimalism, tendinte, sticlute de colectie si ingrediente de cea mai inalta calitate.

Fiind vorba despre persoane care lucreaza in sfera IT, acestea sunt caracterizate de o atentie incredibila pe care o manifesta asupra detaliilor, concentratiilor si preturilor din magazine, astfel incat sa nu se gaseasca in situatia ingrata de a nu lua cea mai buna alegere.

Vorbim in egala masura despre femei si barbati, astfel ca ambele sexe doresc sa isi extinda cunostintele despre aceasta arta, considerand-o chiar o ramura educationala. Chiar si cand este vorba despre un simplu parfum, programatorul daruieste la fel de mult timp research-ului precum o face la locul de munca.

Un studiu intreprins de redactia www.infoparfum.ro aduce in prim plan doua parfumuri pe care le puteti oferi oricand in dar femeii, respectiv barbatului programator!

Ormonde Jayne Champaca – aceasta esenta se deschide cu un nor aromatic de frangipani si tiare, creatoarea Linda Pilkington folosind drept truc pudra fina de piper roz pentru a adauga un plus de originalitate acestui amestec feminin. Piperul roz este des folosit in partea de deschidere a unui parfum lemnos, ori scufundat in patchouli in etapa de fnal, iar Champaca nu face exceptie. La fel se observa si in aroma Ta’if a aceluiasi brand.

Rezultatul este un parfum generos, insa generic, care echilibreaza prin tonurile condimentate romantismul plin al notelor din inima. In pofida piperului roz, a moscurilor cremoase si a acordurilor de ceai verde, cand mirositi Ormonde Jayne Champaca nu aveti impresia ca va inconjurati cu o aroma universala si foarte cunoscuta.

Cumva, acest parfum reuseste sa aiba un miros unic si minunat, iar acest lucru este cel mai frumos cadou pe care si-l poate oferi femeia programator.

Christian Dior Cologne Blanche – Acest miros masculin este dominat de mirosul florilor de portocal, desi prezentarea oficiala il infatisa drept un elixir care insista pe aroma iasomiei salbatice, aerisite si inocente in acelasi timp. Vazut ca o referinta masculina la parfumul Guerlain L’Heure Bleue, parfumul Christian Dior Cologne Blanche se aseamana cu alte creatii ale maestrului Francis Kurkdjian, care s-a specializat de-a lungul timpului in lansarea esentelor solare, care transmit printr-un simplu puf de portocale o mireasma complexa si eliberanta.

La fel ca in Fleur Du Male, o creatie emblematica a lui F. K pentru brandul Jean Paul Gaultier, parfumul Dior Cologne Blanche evidentiaza curatenia stralucitoare specifica florilor de portocal, adaugand o crenguta aromatica, menita sa plaseze elixirul in sfera fougere. Totusi, accentul care desavarseste parfumul casei Dior este un minunat accent de rozmarin, ingredient care demonstreaza afinitatea barbatilor programatori pentru esentele originale, usor pigmentate si misterioase.

Voi cunoasteti o persoana care lucreaza in sfera IT? Ce parfum foloseste?

52