Facebook adauga apeluri vocale si video Messenger in aplicatia principala

Amintiti-va cand Facebook a creat Messenger ca aplicatie separata in 2014 si nimeni nu a inteles cu adevarat de ce? Se pare ca Facebook in sine nu era exact sigur ce incerca sa realizeze.

Potrivit Bloomberg, Facebook aduce acum cateva functii cheie Messenger – si anume, apeluri vocale si video – in aplicatia principala Facebook.

Initial, chat-urile si apelurile faceau parte din functia Messenger, care era parte integranta din aplicatia principala a Facebook. Dar incepand cu 2014, utilizatorii au trebuit sa descarce o aplicatie separata, Messenger, pentru a accesa aceste functii.

Compania testeaza in prezent functia in SUA si pe alte piete. Connor Hayes, directorul de management al produselor la Messenger, a declarat pentru Bloomberg ca ideea este de a reduce nevoia de a sari inainte si inapoi intre aplicatiile Facebook si Messenger.

Acestea nu sunt singurele functii Messenger pe care Facebook le readuce la aplicatia sa principala. Potrivit Bloomberg, Facebook a inceput sa testeze o versiune limitata a casutei de e-mail Messenger in aplicatia principala Facebook. De asemenea, compania a inceput sa fuzioneze Messenger cu mesajele directe ale Instagram in septembrie 2020.

Potrivit lui Hayes, Facebook incepe sa priveasca Messenger ca pe un serviciu, mai degraba decat ca pe o aplicatie independenta. Deci, s-ar putea sa vedeti functiile Messenger incorporate in tot mai multe produse Facebook „in timp”, a spus Hayes.

Ar putea exista un alt motiv pentru care Facebook incearca sa integreze toate produsele sale intr-un mod mai strans. In decembrie 2020, Comisia Federala pentru Comert a sustinut intr-un proces ca Facebook era un monopol si ca ar trebui sa fie despartit, reinstaland Instagram si WhatsApp ca companii separate. Plangerea a fost respinsa in iunie 2021, dar exista sansa ca FTC sa poata repeta acelasi caz in viitor.

112