Facebook are parte de noi dezvaluiri!

Cea mai folosita aplicatie de social media se pare ca este capabila sa colecteze chiar si apelurile telefonice inregistrate de anumiti utilizatori. In urma ultimelor scandaluri din presa, mai multi utilizatori ai aplicatiei au hotarat sa-si descarce datele de pe contul de Facebok, avand surpriza de a gasi o multime de date personale salvate, precum inregistrari telefonice detaliate, inclusiv cu ore, durata si destinatari.

Aceasta problema a devenit virala in urma unei postari din partea unui utilizator care a ramas surprins de informatiile confidentiale pe care Facebook le detine despre el. Acest lucru era oarecum de asteptat, avand in vedere ca spre exemplu aplicatia Messenger este cea care solicita acest tip de informatii. Majoritatea aplicatiilor pe care le folosim solicita accesul aproape in totalitate la informatii despre noi, iar de cele mai multe ori, pentru a putea beneficia de functionalitatile acesteia, suntem obligati sa le acordam.

Cu toate ca raspunsul din partea echipei Facebook a fost destul de rapid, utilizatorii sunt sceptici in ceea ce priveste utilizara datelor personale. Momentul in care a fost descoperit acest lucru nu este oportun pentru dezvoltatorii aplicatiei, deoarece in cursul sapatamanilor trecute a avt oc un nou scandal referitor la colectarea datelor personale ale utilizatorilor si folosite fara acordul acestora.

Ce se va intampla pe mai departe si cat de mult vor afecta aceste lucruri aplicatia, vom vedea in curand.

50