Gadget-uri pe care nu le putem cumpara (inca)

In orice moment, exista aproximativ un miliard de campanii de crowdfunding diferite care se petrec in mediul online. Faceti o plimbare rapida prin inventiile internetului si nu veti gasi lipsa de proiecte ciudate, insa printre acelea se numara si cateva proiecte cu real potential. Printre cele mai asteptate gadget-uri pe care nu le putem achizitiona (inca), se numara:

Litta – lumina pentru bicicleta cu energie solara

Luminile pentru bicicleta care functioneaza cu energie solara nu sunt tocmai o idee noua in acest moment, dar ele nu sunt deosebit de comune. De ce? Deoarece pana destul de recent, panourile solare mici pur si simplu nu puteau absoarbe suficienta energie, suficient de repede pentru a fi utile. Datorita panoului solar de inalta performanta si becului cu LED-uri cu consum redus de energie, Litta se poate incarca complet in doar cateva ore, fara a mai fi nevoie sa fii conectat tot timpul, chiar daca locuiesti intr-o zona unde soarele nu este prezent foarte des.

Locomoco – profesor de codificare fara ecran

Robotii care ii invata pe copii cum sa codeze sunt un subiect intens in aceste zile. Majoritatea sunt doar o idee usor diferita fata de robotii clasici, dar Locomoco este diferit. Dintre toti robotii de codificare de pana acum, este probabil unul dintre cei mai cool. De ce? Ei bine, pe langa faptul ca arata si functioneaza ca un set de trenuri de jucarii normale, este conceput pentru a invata copiii (sau adultii) despre fundamentele codarii si logicii computerului, fara a-i obliga sa priveasca pe ecranul unei tablete sau a unui smartphone.

Circular – inel inteligent

Inelele inteligente cu siguranta nu sunt o idee noua in acest moment, dar aceasta este probabil una dintre cele mai bune. Pe langa faptul ca ne putem lauda cu toate caracteristicile „inteligente” necesare la incheietura mainii – lucruri precum urmarirea pasilor, monitorizarea ritmului cardiac si monitorizarea somnului – este, de asemenea, suficient de mic incat sa nu incurce sau sa atraga atentia. Spre deosebire de majoritatea inelelor inteligente pe care le-am vazut in trecut, acesta este de fapt destul de subtire si discret. Cu toate acestea, in ciuda dimensiunilor sale impresionant de mici, bateria poate rezista doua zile intregi intre incarcari.

47