Google lanseaza Family Link – aplicatia de control parental a viitorului

Google lanseaza o aplicatie, special creata pentru Android, care are capacitatea de a monitoriza activitatea copiilor. Family Link este instrumentul la care faimoasa companie internationala s-a gandit pentru a monitoriza activitatea copiilor sub 13 ani.

Odata cu aparitia acestei aplicatii, Google ofera si copiilor de sub 13 ani posibilitatea de a-si crea un cont de Gmail; in felul acesta, pentru prima data, copiii isi pot crea un cont in care vor seta datele personale reale. Un aspect extrem de important in aceasta initiativa este acela ca noile conturi ale copiilor pot fi validate doar de catre un cont al parintilor. In felul acesta, intre cele doua conturi se va realiza o conexiune, prin care parintii pot urmari activitatea copiilor lor.

Printre celelalte avantaje pe care le primesc parintii sa numara si acceptul pentru descarcarea anumitor aplicatii, dar si posibilitatea de a seta un numar de ore/ minute pe care cel mic le poate petrece in fata dispozitivului. Setarile superioare includ si caracteristici compatibile cu geo-localizarea, dar si camera sau microfon.

In felul acesta, Google acorda o atentie deosebita accesului copiilor la mediul online. Parintii sunt sprijiniti de companie in ideea controlului si monitorizarii activitatii copiilor pe internet. Acestia se pot asigura de faptul ca cei mici nu acceseaza continut la care, in mod normal, nu ar trebui sa aiba acces.

Aplicatia Family Link le ofera acestora posibilitatea de a controla accesul, astfel ca pot bloca aumite site-uri si anumite tipuri de continut. In momentul de fata, aplicatia se afla la nivelul de testare, iar succesul ei va fi stabilit ulterior. Functioneaza exclusiv cu varianta Android Nougat si poate fi accesata pe baza de invitatie; se adreseaza copiilor cu varsta sub 13 ani.

56