Google Play testeaza o noua caracteristica de comparatie a aplicatiilor

Se pare ca aplicatiile din Google Play Store sunt comparate pe baza unor functii precum usurinta utilizarii, capacitatea de a functiona offline, calitatea vizuala, comenzile si multe altele.
Google Play experimenteaza o noua functie pentru a compara doua sau mai multe aplicatii in functie de caracteristicile lor, conform unui raport.

Sectiunea „Comparati aplicatii” apare pe lista unei aplicatii individuale in partea de jos a paginii si afiseaza alte aplicatii populare similare. Comparatiile se bazeaza pe caracteristici precum usurinta utilizarii, capacitatea de redare offline, calitatea vizuala, controale si daca o anumita aplicatie va arunca sau nu continut. Aceasta functie pare sa fie disponibila doar pentru utilizatorii limitati in acest moment.

Android Police a raportat ca functia Compara aplicatii este testata pe Google Play Store. Nu exista informatii pana acum despre daca Google va lansa sau nu aceasta caracteristica, deoarece este o caracteristica de testare. Comparatia aplicatiilor a fost observata in versiunea 22.4.28 din Magazin Play, dar nu pentru toti utilizatorii. Apare ca o sectiune intr-un format de derulare laterala.

Compararea aplicatiilor va fi o caracteristica utila, deoarece va permite utilizatorilor sa compare in mod direct diferite caracteristici dintr-o aplicatie si sa decida care sa descarce in consecinta. Ii va economisi pe utilizatori problemele de a deschide fiecare lista de aplicatii individual si de a verifica caracteristicile pe care le ofera si de a descarca cateva aplicatii simultan si de a verifica modul in care se descurca.

Raportul mentioneaza ca este probabil ca datele afisate in comparatie cu aplicatiile sa se bazeze pe feedback-ul utilizatorilor, deoarece Google pune adesea astfel de intrebari atunci cand oamenii lasa recenzii despre aplicatii.

77