Huawei a devenit unul dintre cele mai bine vnadute smartphone-uri

Huawei a facut-o in cele din urma: gigantul chinez a transportat mai multe smartphone-uri decat Apple, si este acum al doilea dupa cei de la Samsung. Compania a transportat 54,2 milioane de telefoane in al doilea trimestru al anului 2018, o crestere enorma fata de anul precedent de 40,9%, potrivit surselor.

Samsung a fost pe primul loc, cu 71,5 milioane de telefoane expediate, o schimbare de-a-un an de -10,4%. In timp ce Apple a expediat 41,3 milioane de telefoane, comparativ cu 41 de milioane in aceeasi perioada a anului trecut.

Intr-un comunicat de presa, Huawei a atribuit pozitia sa puternica in China, unde conduce piata cu o cota de 27% si vanzarile bune ale modelului P20, cu peste 7 milioane de unitati expediate in intreaga lume.

Reprezentantii de varf, cum ar fi seria Nova a lui Huawei, extrem de popular in Asia si Europa, precum si telefoane lansate sub marca Honor a lui Huawei au fost un factor important. Numerele sunt cu atat mai impresionante dat fiind faptul ca Huawei este practic interzis in S.U.A., ceea ce a fortat-o sa se concentreze pe alte piete.

Castigul ar putea fi unul temporar pentru Huawei, deoarece Apple, de obicei, are dominatie in vanzari mai ales in urma lansarii anuale a iPhone-urilor noi. Insa pierderea reala se resimte la Samsung, care a confirmat ieri ca vanzarile lansarii modelului Galaxy S9 – lansat in luna martie – au fost foarte lente.

Merita remarcat faptul ca Xiaomi, un alt brand chinez, a reusit si in al doilea trimestru. Compania a livrat 31,9 milioane de smartphone-uri in trimestrul al doilea, o schimbare de 48,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.  Acesta se afla in topul primelor cinci listari, cu 29,4 milioane de unitati expediate, cu o crestere de 5,1% fata de anul trecut.

44