Huawei se pregateste pentru o scadere cu 40% -60% in transporturile internationale de smartphone-uri

Compania chineza de tehnologie se uita la optiunile care includ lansarea ultimului model al smartphone-ului, onorabilul 20.

Dispozitivul va incepe sa se vanda in unele parti ale Europei, inclusiv Marea Britanie si Franta, pe 21 iunie, se arata in raport. Executivii vor monitoriza lansarea si pot intrerupe expeditiile daca vanzarile sunt slabe, asa cum a afirmat compania.

Directorii de marketing si de vanzari de la gigantul tehnic asteapta o scadere a vanzarilor intre 40 si 60 de milioane de smartphone-uri in acest an.
Pentru a compensa declinul de peste hotare, Huawei intentioneaza sa obtina pana la jumatate din piata smartphone-urilor din China in 2019.

Guvernul S.U.A. a pus Huawei, cea mai mare companie de echipamente de telecomunicatii din lume, pe o lista neagra a comertului din Mai, care interzice furnizorilor din S.U.A. sa faca afaceri cu acesta din cauza a ceea ce Washington spune ca sunt probleme de securitate nationala.

In acel moment, fondatorul si directorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat ca restrictiile „pot incetini, dar putin” cresterea companiei.

O interdictie similara a SUA asupra companiei ZTE Corp din China, aproape ca a afectat afacerea pentru rivalul mai mic al companiei Huawei la inceputul anului trecut, inainte ca bordul sa fie inlaturat.

Presedintele Donald Trump a declarat ca plangerile din partea Huawei impotriva Statelor Unite ar putea fi solutionate in cadrul oricarei tranzactii comerciale. Interdictia a fost amanata pentru a o licenta generala temporara care sa permita Huawei sa achizitioneze bunuri S.U.A.

30