Inginerii de la Tesla prezinta un prototip de ventilator

Inginerii de la Tesla Inc (TSLA.O) au aratat duminica seara un prototip pentru un ventilator intr-un videoclip publicat pe canalul YouTube al companiei, deoarece spitalele din tara sunt coplesite de pacientii cu coronavirus se confrunta cu deficiente de dispozitiv.

Proiectarea ventilatoarelor se bazeaza foarte mult pe piesele auto Tesla, a spus unul dintre ingineri, permitand companiei  sa produca dispozitivele rapid. Videoclipul vine la doua saptamani dupa ce directorul executiv Elon Musk a declarat ca Tesla intentioneaza sa isi redeschida fabrica din New York pentru a produce ventilatoare.

Cronologia pentru productie nu a fost specificata in videoclip.

„Mai este multa munca de facut”, a spus unul dintre ingineri, „dar noi depunem cel mai bun efort pentru noi.”

Guvernele la nivel mondial au apelat la producatorii auto si companiile aerospatiale pentru a ajuta la procurarea sau fabricarea de ventilatoare si alte echipamente medicale pe fondul numarului tot mai mare de infectii cu coronavirus.

Peste un milion de oameni au fost infectati la nivel mondial de coronavirus, in timp ce peste 65.000 au fost ucisi. Statele Unite au cel mai mare numar de cazuri la peste 300.000.

Fabrica de vehicule americane Tesla Inc, care a fost deschisa pentru afaceri pe 18 Martie, in ciuda ordinului de la biroul serifului judetului Alameda de a respecta o inchidere de trei saptamani in zona golfului San Francisco, pentru a preveni raspandirea bolii coronavirusului (COVID), in Fremont, California, SUA.

Pe 30 martie, Ford Motor Co (F.N) a declarat ca va produce 50.000 de ventilatoare in urmatoarele 100 de zile la o uzina din Michigan, in cooperare cu unitatea de asistenta General Electric (GE.N) si ar putea apoi sa construiasca 30.000 pe luna, daca este necesar.

Musk a declarat, pe 31 martie, ca Tesla planuia sa furnizeze ventilatoare aprobate de FDA fara costuri spitalelor din regiunile in care livreaza producatorul electric.

Financial Times a raportat ca dispozitivele donate de Musk unor spitale din New York nu au fost tipul de ventilatoare care au solicitat utilizarea in unitati de terapie intensiva. Mai degraba, au fost masini de presiune pozitiva ale cailor aeriene Bilevel, utilizate in mod obisnuit pentru tratarea apneei de somn, dar recent aprobate de FDA ca o alternativa in caz de lipsa de ventilatoare.

 

29