Instagram va pune video IGTV in feed

Amintiti-va IGTV, serviciul video Instagram lansat anul trecut? (S-ar putea sa-l cunoasteti ca pictograma cu un punct rosu pe care il atingeti accidental cand incercati sa ajungeti la mesajele directe.)

Ei bine, Instagram incearca sa va faca sa ignorati mai greu IGTV. Aplicatia plaseaza videoclipurile IGTV „preview” chiar in fluxul principal.

Videoclipurile vor aparea atunci cand cineva pe care il urmariti posteaza un nou videoclip catre IGTV. Instagram va adauga automat un clip din videoclipul respectiv in feed, impreuna cu un link pentru a viziona videoclipul complet in IGTV.

Miscarea este cel mai agresiv impuls al lui Instagram pentru ca oamenii sa vizioneze videoclipuri IGTV. Aplicatia a inclus o legatura proeminenta cu IGTV inca de la lansare, punand pictograma IGTV cu un punct rosu mare langa intrarea aplicatiei. Dar plasarea clipurilor video direct in feed-uri este o forta mult mai putin subtila – si cel mai recent semn ca IGTV nu a avut asa succes cum a sperat compania.

Pentru Instagram, actualizarea ar putea oferi IGTV un impuls foarte necesar. Dar, cu faptul ca IGTV este nepopular, unii utilizatori sunt susceptibili de a fi deranjati cand vad videoclipurile suplimentare in fluxurile lor.

Desigur, daca nu urmariti pe cineva care posteaza in mod regulat la IGTV, nu aveti de ce sa va faceti griji, cel putin pentru moment. Dar daca Instagram nu poate reusi sa obtina mai mult interes din partea utilizatorilor pentru IGTV, nu este greu sa ne imaginam ca intr-o buna zi poate incepe sa puna clipuri IGTV de la persoane pe care nu le urmariti in cronologia voastra.

67