Kindle a devenit „jucaria” preferata a iubitorilor de citit!

Fie ca mergem cu metroul sau chiar si in parc, este imposibil sa nu observam faptul ca unele carti au fost inlocuite cu ajutorul digitalizarii si a optiunilor pe care ni le ofera. Au trecut aproximativ 8 ani de cand a fost lansat primul cititor de carti electronice. Ceea ce ii lipsea acestuia este posibilitatea de a descarca o carte pe care doriti, neavand conectivitate la internet, fiind necesara conectarea acestuia la laptop.

Ultima lansare este Kobo Clara HD care arata ca cititorul de carti. Afisajul este de 6 inch, designul fiind unul care ajuta la tinerea confortabila a dispozitivului in timpce cititi. In partea de jos are un port de incarcare MicroSD, alaturi de butonul de alimentare. Este unul dintre cele mai usoare cititoare de carti de pana acum, desigur, ne-ar placea sa vedem si un port de incarcare USB la viitoarele modele.

Gestionarea automata a luminozitatii este doar una dintre caracteristicile noi cu care vine acest model, existand in acelasi timp si un cursor manual, astfel incat sa mentineti luminozitatea asa cum doriti. De asemenea, puteti modifica fontul si setarile de claritate ale textului.

Cititorul de carti electronice utilizeaza aceeasi tehnologie ComfortLight Pro gasita in alte cititoare de carti electronice Kobo. Este, in esenta, un filtru de lumina albastra care functioneaza automat urmarind timpul si fusul dvs. de fus orar si apoi reduce cantitatea de expunere la lumina albastra pe timp de noapte. Ecranul devine mai portocaliu, dar este cu siguranta mai util pentru sanatatea ta, deoarece lumina albastra din ecrane poate impiedica somnul tau.

Este alimentat de un procesor de 1GHz impreuna cu 512MB de memorie RAM. Cartile se incarca rapid si tranzitiile paginilor sunt fara probleme. Ceea ce se remarca, totusi, este capacitatea de stocare de 8GB a Clara HD. Este dublu ceea ce veti gasi pe Kindle Paperwhite sau la pretul similar Kobo Aura si ar trebui sa va permita sa stocati in jur de 6.000 de carti pe el.

50