Noul Android ar trebui sa revina la interfata anterioara

Am folosit Google Pixel 3 XL de la lansarea sa acum doua saptamani si sunt de acord cu concluzia ca Pixel 3 ofera cea mai buna experienta pe Android acum. Dar exista un aspect al acestei experiente cu care nu m-am obisnuit. Este noul sistem de multitasking care este obligatoriu pentru generatia Pixel din acest an, renuntand la optiunea vechiului trio de butoane familiar, asa cum am avut-o cu Pixel 2 pe acelasi sistem Android 9 Piece.

Pe suprafata sa, noua abordare a Google de a naviga intre aplicatii arata foarte mult ca cea pe care Apple a introdus-o cu iPhone X. Se bazeaza pe navigare si impartaseste doua din aceleasi gesturi fundamentale: o glisare din partea de jos a ecranului aduce o prezentare multitasking, in timp ce bara laterala trece prin bara de navigare de jos intre o aplicatie.

Interfata este o idee buna, insa greu de folosit
Primul pacat major al Google cu implementarea acestor noi gesturi in interfata Android este faptul ca, compania a refuzat sa scape de cea veche. Sertarul de aplicatii, locul in care stocati toate aplicatiile pe care le folosim mai rar, a fost accesat de mult timp prin mutarea in sus din partea inferioara a ecranului.

Acum, acel lucru este acelasi cu modul in care intri in modul multitasking, ceea ce este bine, dar Google a crezut ca este intelept sa mai aiba inca un click in sus pentru a accesa sertarul de aplicatii.

Cand vreau sa accesez aplicatiile mele, ceea ce tinde sa se intample cel mai adesea este ca nu reusesc sa finalizez operatiunea in meniul multitasking pentru ca apoi fac o alta scurta trecere pentru a ajunge la aplicatii. Acest lucru poate suna minor dar se indeparteaza de viteza cu care pot accesa aplicatiile mele mai putin frecvent utilizate.

Google trebuie sa faciliteze interfata, nu sa o complice.

51