Noutati din Facebook la inceput de an

Bine ati venit in 2019, unde aflam ca Facebook este considerat un „crapware”, mai exact aplicatia preinstalata in momentul in care achizitionati un nou dispozitiv. Dupa numeroasele discutii privind imposibilitatea de a dezactiva aplicatia atunci cand dorim, reprezentatii Facebook au declarat ca acestia nu colecteaza informatii care ar putea ajuta compania prin preinstalarea aplicatiei, insa au refuzat ca mentioneze numarul acestor proceduri la nivel global.

Samsung, in schimb, a declarat faptul ca acestea furnizeaza o aplicatie Facebook pe modele selectate cu optiunea de dezactivare, astfel ca aplicatia nu va mai rula atunci cand nu mai doriti acest lucru. Dupa publicarea unui raport, cercetarile mobile au continuat prin intermediul retelelor de socializare, cautand o solutie la nevoia oamenilor de a nu mai avea aplicatii nedorite preinstalate in momentul in care achizitioneaza un smartphone nou.

In schimb, nu doar Facebook este aplicatia permanenta, cei de la Apple au intampinat numeroase dificultati privind aplicatiile pe care le furnizeaza odata cu achizitionarea telefonului, acestea fiind nedetectabile, lucru care a dus la stergerea unor din acestea pentru varianta iOS 12.

Consumatorul nu doreste ca activitatea sa digitala sau locatia sa fie supravegheata in permanenta, sa nu aiba nicio forma, cum este aplicatia Facebook, de aceea, in ultima perioada discutiile s-au intensificat pe acest subiect, mai ales ca astfel de aplicatii ocupa destul de mult spatiu pe dispozitiv.

O alta intrebare interesanta a problemei existente este modul in care Facebook contorizeaza informatiile utilizatorilor si daca au scopul final de a directiona anunturi personalizate. Acestia au refuzat sa raspunda la intrebare, ceea ce ajuta macar o parte dintre utilizatorii de Android care acum au aflat ca nu au aceasta optiune de dezactivare.

37