Pompe de caldura aer – apa: Modul ecologic de incalzire si racire a casei

Ati luat in considerare instalarea unei pompe de caldura aer – apa in locuinta dumneavoastra?

Probabil ca ati analizat, deja, ofertele din piata, precum si beneficiile acestor pompe de caldura aer apa. In mod evident, intentionati sa instalati o astfel de pompa in cel mai scurt timp posibil. Cand vine vorba de o energie curata si la preturi accesibile, o pompa de caldura aer – apa va fi cea mai buna solutie. De la ce este o pompa de caldura aer apa, cum functioneaza si de ce este o alegere excelenta, toate aceste aspecte mentin fierbinte interesul consumatorilor pentru produsele de inalta tehnologie care au revolutionat industria de solutii termice.

Ce este o pompa de caldura aer – apa?

Pompele de caldura aer – apa constituie solutii termice performante bazate pe un principiu echilibrat de incalzire si racire a locuintei in functie de sezon. Astfel, acestea trag caldura din exterior si o transforma in sursa de incalzire casnica, iar in timpul sezonului cald racesc spatiul locativ pentru un confort termic superior. Spre deosebire de pompele de caldura aer – aer, care sunt cele mai frecvente (extrag caldura din aer si apoi o transfera fie in interiorul, fie in exteriorul casei, in functie de sezon), pompele de caldura cu aer – apa sunt utilizate in locuintele cu sisteme de distributie a caldurii hidraulice, care sunt mult mai rare.

In ambele cazuri, o pompa de caldura poate fi utilizata impreuna cu sistemul actual de incalzire si racire. De exemplu, daca aveti o alta sursa de caldura, cum ar fi o pompa de caldura suplimentara, este investitie extraordinara. De asemenea, puteti lua in considerare o pompa de caldura electrica, echipata cu un sistem de incalzire suplimentar sau cu o pompa de caldura bivalenta, un produs special care utilizeaza un arzator cu gaz sau cu propan pentru a creste temperatura bobinei exterioare.

Pompele de caldura pot fi, de asemenea, utilizate intr-un sistem de ventilatie la domiciliu pentru a transfera caldura de la aerul stationar la aerul proaspat.

Pompa de caldura aer – apa: Cum functioneaza?

In lunile de vara, pompele de caldura racesc locuinta prin eliminarea aerului cald si transferarea acestuia in exterior. De asemenea, actioneaza ca un dezumidificator si elimina umezeala din aer in interior. In timpul lunilor de iarna, pompa de caldura aer – apa functioneaza opus. Extrage caldura din aerul exterior si o transfera in interior, facand o incalzire eficienta din punct de vedere energetic.

De ce ar trebui sa luati in considerare o pompa de caldura aer – apa?

• Reduceti potential costurile de incalzire cu pana la 50%;

• Este eficienta din punct de vedere energetic, mai ales atunci cand este comparata cu incalzitoarele electrice si caloriferele electrice si ofera o amprenta redusa de carbon;

• Este durabila; cele mai multe pompe de caldura aer – apa dureaza intre 15 si 20 de ani, cu o intretinere corespunzatoare.

V-ar interesa sa aflati daca o pompa de caldura aer – apa ar functiona in casa sau in compania dumneavoastra? Clima Center va poate ajuta! Expertii vor evalua sistemul dumneavoastra actual de incalzire si racire si va vor vorbi despre modul in care ar putea functiona aceasta pompa de caldura in spatiul pe care doriti sa il investiti cu un confort termic superior in orice sezon!

27

Fara comentarii

Scrie un comentariu