Reactia utilizatorilor privind noua interfata Skype

Redesign-ul radical al Skype nu este apreciat de utilizatorii online. In timp ce utilizatorii de Android au avut acces la noua interfata numai o luna, iar un redesign a fost lansat pe iPhone acum cateva saptamani, reactiile nu au intarziat sa apara. Evaluarile aplicatiei din magazinul online au scazut foarte mult de la lansarea noului Skype. In Marea Britanie, de exemplu, Skype este evaluat cu 1 stea, in timp ce ratingul a scazut de la 3,5 stele la 1,5 in SUA.

Aceeasi situatie se intampla si in cadrul evaluarilor europene din App Store pentru aplicatia Skype. De la lansarea noului design, Skype a primit numeroase review-uri prin care utilizatori isi exprima dezamagirea cu privire la noua interfata. Cele mai multe nemultumiri vin pe fondul preocuparii celor de la Microsoft cu privire la design-ul mesageriei, in loc sa optimizeze notificarile si siguranta contului, acestia merg foarte mult pe ideea aplicatiei Snapchat.

In schimb, alte aplicatii precum WhatsApp a mers in continuare pe optimizarea functionalitatilor si mai putin pe design-ul aplicatiei, lucru care a mentinut-o in topul aplicatiilor favorite de catre utilizatori. Avand in vedere reactiile negative pe care Microsoft le-a starnit odata cu schimbarea design-ului in ceea ce priveste Skype, vor fi nevoiti sa revina la simplitate sau sa oblige utilizatorii sa accepte aceste schimbari, fara sa caute alternative.

Skype este una dintre cele mai vechi aplicatii de chat online si video folosita de majoritatea utilizatorilor, care insa de-a lungul timpului nu s-a preocupat foarte mult de imbunatatirea functiilor acesteia, de cele mai multe ori, avand probleme tehnice care nu aveau o rezolvare imediata. Cei mai multi utilizatori vin din zona bussines-ului, fiind apreciata datorita simplitatii si imaginii pe care o reda, lucru care acum este pierdut, cel putin conform statisticilor din App Store.

38