Remember Siri? She’s up now with iOS 10

Siri, vocea prietenoasa din structura iOS este acum disponibila pentru WhatsApp; permite utilizatorului sa includa comenzile activate prin voce. Toti cei care si-au actualizat sistemul si au optat pentru iOS 10, vor putea sa o foloseasca pe Siri nu numai pentru a trimite mesaje, ci si pentru apeluri. Aceasta optiune simplifica procesul de comunicare, astfel ca toate actiunile exercitate pe WhatsApp, pot fi efectuate fara a introduce nicio litera, doar cu comanda vocala.

Asistentul Siri, de la Apple nu se poate lauda cu atatea integrari ale unor terte parti cum se intampla in cazul Amazon sau Google, insa incepe usor usor sa castige din ce in ce mai mult teren. IOS 10 vine in intampinarea utilizatorilor cu un suport pentru integrarea tertilor, iar serviciul de mesagerie detinut de Facebook este principalul beneficiar al acestei evolutii. Atunci cand aplicatia este actualizata, este activata, pur si simplu optiunea prin care Siri devine ajutorul de incredere in exercitarea actiunilor pe Whatsapp. Comanda vocala poate initia un apel sau poate transmite mesaje, astfel ca utilizatorul nu mai este nevoit sa introduca datele manual.

Siri va ghida procesul pas cu pas, de la mesajul pe care doriti sa il trimiteti si pana la persoana cu care doriti sa va conectati. In prezent, numai aplicatia WhatsApp accepta aceasta integrare cu Siri, dar este foarte probabil ca ea sa ruleze in curand si pe Facebook Messenger. Alte actualizari ale aplicatiei includ posibilitatea de a raspunde la apeluri vocale direct de pe ecranul de blocare, asemenea unui apel telefonic standard.

Compania a adaugat, de asemenea, un widget, care permite sa sariti de la chat-urile recente sau sa vedeti mesajele necitite. Daca transmiteti mesaje, aplicatia va permite sa trimiteti simultan mai multe chat-uri, care sunt afisate automat. Pentru a beneficia de toate aceste optiuni, trebuie sa descarcati cea mai recenta versiune a aplicatiei. Aceasta noua capacitate, va va oferi libertatea de a comunica cu usurinta si de a introduce mesajele rapid.

46