Trafic gratis pe site-ul tau in cinci moduri ingenioase

Iata cele mai populare 5 moduri de a obţine gratis vizitatori pe situl tău:

1. Trafic din reţelele de socializare

Situri ca MySpace sau Facebook au milioane de utilizatori şi vizitatori pe zi. Alte reţele sociale ca Squidoo şi Hubpages sunt şi ele o sursă bună de trafic. Aceste situri au un pagerank foarte bun şi sunt capabile să-ţi mărească rangul în motoarele de căutare foarte uşor.

Din păcate folosirea acestor situri pentru a genera trafic gratuit poate să fie confuz pentru utilizatorii ce nu au experienţă. Aceste situri de regulă au reguli ce împiedică marketing-ul şi trebuie să fii foarte atent să nu fii banat. Situri ca Squidoo, în schimb, nu numai că acceptă reclame, dar le şi încurajează.

Să faci reclamă pe situri ca MySpace şi Facebook îţi dă un pic bătăi de cap. Din moment ce nu-ţi dau voie să faci reclamă pe ele trebuie să fii mult mai subtil. Nu pune linkuri de afiliere pe profil, nu face spam în forumuri sau în mesajele către prieteni. Ar trebui să faci în aşa fel încât să-ţi aduci “prietenii” pe situl tău şi să le faci marketing acolo.

2. Trafic din Bookmark-urile sociale (semne de carte virtuale)

Bookmark-urile sociale sunt încă o cale bună de a obţine trafic gratuit pentru situl tău. Situri ca StumbleUpon, Digg, Delicious şi alţii au un foarte bun trafic pe ele. Ale ignora înseamnă a lăsa banii pe masă. Pentru ca situl tău să fie pus ca semn de carte în primul rând trebuie să nu aibă un conţinut plictisitor.

3. Trafic din articole de presă (press release)

Sunt o multitudine de situri de articole de presă pe internet, însă refuz să menţionez câteva pentru că sunt multe care ofereau serviciul gratuit, însă acum trebuie să plăteşti. E destul să cauţi pe google şi vei găsi o mulţime.

Siturile de press release sunt o metodă bună de a obţine trafic şi linkuri înapoi. Dacă articolul tău este bun, poate fi preluat de alte agenţii de presă. Câtorva webmasteri le-au apărut articolul pe prima pagină a Yahoo. Tare, nu?

Dacă vrei să înveţi cum să scrii un articol de presă bun şi să foloseşti un program care să-ţi încarce automat articolul încearcă Press Equalizer.

4. Trafic din marketing prin articole

Această metodă îţi poate aduce o multitudine de linkuri înapoi foarte repede. În plus poţi obţine trafic din directoarele de articole.

Directoarele de articole sunt situri mari ce gazduiesc articole de la mii de scriitori. Autorii contribuie cu articole pe aceste directoare cu scopul de a-şi afişa linkul sitului lor. Multe directoare de articole au un bun pagerank, ajută mult la rangul sitului tău, iar dacă articolul tău e bun, poate fi preluat pe alte situri, ceea ce înseamnă mai multe linkuri înapoi (backlinks).

5. Trafic din optimizare în motoare de căutare (seo)

Seo este metoda prin care pregăteşti situl pentru a fi prietenos motoarelor de căutare. Nimeni nu ştie ce conţin algoritmii motoarelor de căutare cu exactitate , înafară de programatorii care le programează. Dar câteva elemente se cunosc şi asta din testarea făcută de mulţi oameni.

48