Uber suspenda calatoriile in SUA si Canada

Uber a suspendat temporar calatoriile in SUA si Canada. Decizia, raportata de Reuters, a fost implementata marti ca raspuns la focarul de coronavirus in curs de desfasurare.

Utilizatorii Uber din SUA si Canada nu vor avea optiunea comuna pentru calatoriile lor. Calatoriile impreuna cu alte persoane reduc costul acestora prin preluarea mai multor clienti simultan, dar creste riscul de infectie cu coronavirus prin umplerea mai multor persoane in spatiul limitat al unei masini.

Plimbari periodice, precum si platforma Uber Eats de livrare a alimentelor, sunt inca disponibile.

„Scopul nostru este sa ajutam la aplatizarea curbei asupra raspandirii acestui virus asupra comunitatii din orasele pe care le deservim”, a declarat Reuters, vicepresedintele senior al Uber Rides si Platformei Andrew Macdonald.

Pana in prezent, Uber a implementat doar masura in SUA si Canada si va evalua implementarea unei masuri similare in alte tari de la caz la caz.

De asemenea, compania va afisa un memento in aplicatia sa, avertizandu-i pe utilizatori „sa calatoreasca doar atunci cand este necesar”.

Pandemia de coronavirus din Statele Unite ale Americii se afla in plina desfasurare, cel mai afectat oras fiind New York, unde s-au inregistrat peste 1700 de cazuri, inca de la declansarea acestui virus. Cu toate ca autoritatile fac eforturi pentru a stabiliza situatia, ba chiar de a gasi tratamentul potrivit, numarul cazurilor creste de la o zi la alta, fiind afectate mai toate regiunile din SUA.

Este o pandemie in curs de desfasurare pe teritoriul Statelor Unite cauzata de noul coronavirus , virus care provoaca o infectie numita COVID-19, care poate fi asimptomatica, usoara, moderata sau severa.

Infectia severa include o pneumonie atipica severa manifestata clinic prin sindromul de detresa respiratorie acuta.

Primul caz de COVID-19 a aparut pentru prima data in SUA pe data de 21 ianuarie 2020 la Everett, Washington.

48