Va fi Samsung Galaxy S20 primul telefon cu 5G?

Samsung urmeaza sa lanseze Galaxy S20, cel mai nou telefon al gigantului tehnologic, iar daca istoria se repeat, va fi punctul de referinta pentru restul telefoanelor de top din 2020. Milioane de oameni vor cumpara S20, care va fi aproape sigur unul dintre cele mai populare telefoane vandute in acest an. De asemenea, va fi primul test real pentru retelele 5G, deoarece acest telefon ar putea ajuta la stabilirea standardului de retea ca fiind adevarata tehnologie de generatie viitoare.

Toate cele trei telefoane S20 – cele obisnuite, Plus si Ultra trebuie sa accepte 5G. Tehnic vorbind, telefoanele sin seria S20 nu vor fi primele telefoane 5G lansate de Samsung, dar vor fi primele telefoane 5G care conteaza, atat pentru Samsung, cat si pentru piata.

Galaxy S10 5G a fost anuntat in februarie 2019, insa niciun operator american nu a lansat o retea 5G compatibila. A fost mai mult un dispozitiv de marketing decat un produs serios, un mare semn ca Samsung ar putea pregati lansarea primelor dispozitive 5G.

Conform vanzarilor inregistrate de telefoanele Samsung S10 5G si Note 10 Plus 5G, Samsung a reusit sa vanda 6,7 milioane de telefoane 5G in 2019. Era mai mult decat reprezentantii Samsung au spus ca se astepta sa vanda, insa tot au fost inregistrate scaderi in vanzari. Anul 2020 o poveste foarte diferita. Toti cei patru mari operatori americani ofera acum cel putin o forma de retea 5G (desi cu diferente majore de acoperire, tehnologie de retea si viteze).

Asadar, fiecare telefon din seria va suporta retelele 5G, atat in America, cat si la nivel international. Asta inseamna ca daca nu sunteti interesat in special sa cumparati un telefon doar pentru 5G, indiferent daca va doriti sau nu, toate noile telefoane Samsung vor beneficia de aceasta tehnologie modern.

Intrebari legate de retelele 5G

Asa ca, in cateva saptamani, retelele 5G urmeaza sa obtina milioane de noi utilizatori. Apar astfel o serie de intrebari pertinente:

  • Retelele vor putea sa tina pasul?
  • Vitezele vor fi destul de rapide pentru a justifica pretul suplimentar de pe facturi?
  • Utilizarea datelor va creste, rezultand clienti nefericiti?
  • Orasele vor incepe sa vada viteza LTE mai rapida si mai fiabila pe masura ce mai multi clienti trec la banda 5G?

Exista intrebari mari si pentru Samsung, cum ar fi modul in care va functiona suportul de operator. S20-urile vor fi vandute deblocate, permitand clientilor sa aleaga liber intre retelele 5G, cum pot cu LTE? Vor exista probleme de compatibilitate datorita diferitelor tehnologii 5G utilizate de diferite companii? Insa la astfel de intrebari pot raspunde doar reprezentantii Samsung si din moment ce noul Galasy S20 nu este inca pe piata, ne asteptam ca raspunsurile sa apara odata cu lansarea.

24