Verificarile electrice periodice

Toate instalatiile electrice se deterioreaza odata cu varsta si utilizarea excesiva. Prin urmare, acestea ar trebui sa fie inspectate si testate la intervale regulate de timp pentru a verifica daca se gasesc intr-o stare satisfacatoare pentru continuarea utilizarii. In mod obisnuit, aceste controale de siguranta sunt denumite verificari periodice pram.

Odata finalizate, veti primi din partea specialistilor din echipa http://electricenergy.ro/verificari-pram un buletin de analiza, un raport privind starea electrica a instalatiilor din casa dumneavoastra.

O inspectie periodica va:

  • dezvalui daca vreunul dintre circuitele electrice sau echipamentele dumneavoastra sunt supraincarcate
  • gasi orice potential soc electric sau pericol de incendiu
  • indentifica orice lucrare electrica defectuoasa
  • evidentia orice lipsa de impamantare sau lipire

De asemenea, se efectueaza teste pe cabluri si pe echipamentele electrice fixe pentru a verifica daca acestea sunt sigure. De asemenea, va ofera si un program al circuitelor, care este de nepretuit pentru orice tip de proprietate.

Cat de des este necesara o verificare PRAM?

Circuitele si echipamentele electrice din casa dumneavoastra trebuie testate la fiecare

  • 10 ani pentru o casa locuita
  • 5 ani pentru o casa inchiriata
  • 3 ani pentru o casa de vacanta
  • 1 an pentru o pisicina

Alte verificari pram trebuie facute in momentul in care proprietatea respectiva se pregateste pentru inchiriere, inainte de a vinde o proprietate sau de a cumpara una ocupata anterior.

Cine ar trebui sa efectueze inspectia periodica si ce se verifica in cadrul acesteia?

Inspectia si testele periodice sunt efectuate doar de catre persoanele competente din punct de vedere electric, asa cum ar fi electricienii inregistrati. Acestia vor verifica daca starea electrica se gaseste in conformitate cu standardele nationale pentru siguranta instalatiilor electrice.

Inspectia ia in considerare toate circumstantele relevante si verificarile privind:

Actualitatea si buna functionare a aparatelor de comutatie si control. De exemplu, va trebui inlocuita o cutie de sigurante vechi cu intrerupatoare din fonta sau amestec.

Functionalitatea intrerupatoarelor, a prizelor si elementelor de iluminat. Elementele care ar putea necesita inlocuire sunt prizele rotunde mai mari, comutatoarele rotunde, cablurile cu acoperitori din material textil care atarna de la nivelul tavanului, intrerupatoarele negre si prizele montate in placi de perete.

Tipul sistemului de cabluri si starea acestuia. De exemplu, cablurile acoperite cu cauciuc negru au fost eliminate treptat in anii 1960. De asemenea, cablurile acoperite cu plumb sau tesatura sunt chiar mai in varsta si ar putea avea nevoie sa fie inlocuite ( cablurile moderne utilizeaza o izolatie pvc de lunga durata).

Prize care pot fi utilizate pentru a alimenta echipamentele electrice portabile pentru utilizarea la exterior, pentru a se asigura de faptul ca acestea sunt protejate de un dispozitiv de curent rezidual.

Prevenirea oricarei uzuri sau deteriorari.

Orice modificare a utilizarii echipamentelor care conduc sau ar putea conduce la conditii nesigure.

75