10 lucruri in tehnologie pe care trebuie sa le cunoasteti astazi

Microsoft a fost lovit de atacul SolarWinds. Firma a declarat joi ca a fost lovita de hack-ul de securitate cibernetica SolarWinds, dar a negat un raport Reuters care indica faptul ca produsele si serviciile sale ar fi putut fi compromise.

Facebook si Google au fost acuzati ca au colaborat. Intr-un proces antitrust depus miercuri, procurorii generali ai statului au acuzat Google ca a oferit Facebook avantaje publicitare neloiale pentru a-l impiedica sa patrunda intr-un domeniu publicitar numit „licitarea antetului”.

Facebook face backup pentru Epic Games. Compania a declarat ca va furniza Epic „informatii relevante … cu privire la modul in care politicile Apple au avut un impact negativ pe Facebook si oamenii si companiile care folosesc serviciile noastre”.

Exclusiv: lucratorii Amazon se revolta impotriva supravegherii muncii. Angajatii au inceput o noua petitie „anti-supraveghere”, cerand companiei sa inceteze eforturile de urmarire a fortei de munca.

Google a anulat peste 1 miliard de dolari pentru DeepMind. Firma AI a inregistrat o alta pierdere pentru anul acesta, la 626 milioane dolari, si venituri de 360 ​​milioane dolari.

Google are un risc mai mare de despartire din UE. Conform termenilor noilor legi tehnologice propuse subliniate de UE la inceputul acestei saptamani, Google ar fi deja pe punctul de a fi despartit cu forta.

Coinbase a depus acte pentru a deveni public. Platforma criptomonedelor a depus in mod confidential documentele IPO catre Securities and Exchange Commission, a anuntat compania joi, declansand oficial procesul de a deveni public in viitor.

GoCardless a strans 95 de milioane de dolari. GoCardless este un procesor de plati care concureaza cu gigantul american Stripe si este ultimul dintr-un sir de mari fintech-uri europene care a strans fonduri in 2020.

Pornhub este detinut de un om de afaceri misterios. Potrivit Financial Times, omul de afaceri Bernard Bergemar detine o mare parte din MindGeek, care gestioneaza site-uri porno importante precum Pornhub, RedTube si YouPorn.

Exclusiv: Tony Hsieh a suferit o pauza psihotica in timpul verii. Cei dragi au devenit ingrijorati pentru sanatatea mintala a CEO-ului Zappos de atunci, iar in cele din urma a renuntat la Zappos la sfarsitul lunii august.

83