Beneficiile oferite de un sistem de incalzire in pardoseala

Confortul oferit de propria locuinta este unul dintre lucrurile cele mai imprtante pentru fiecare proprietar, iar in momentul in care avem la dispozitie numeroase metode prin care ne putem spori modul de a trai si a locui in propria casa, alegem cele mai bune lucruri avand in vedere ca sunt pe termen lung.

Sistemele de incalzire prin pardoseala si-au facut loc din ce in ce mai mult printre preferintele proprietarilor, fie de casa sau de apartament, care opteaza pentru acesta, fiind mult mai confortabil in perioadele de iarna. Durata de viata a acestor sisteme este destul de mare, mai ales daca ele sunt intretinute corespunzator. Unele persoane opteaza pentru inlocuirea caloriferelor cu acest tip de instalatii pentru incalzire, deoarece pot face fata la temperaturi mai mici, iar economia este considerabila.

Eficienta acestora este oferita de faptul ca folosesc apa calda si foarte putina energie pentru a furniza caldura necesara pentru intreaga suprafata, iar procentul de utilizare a energie este la nivel maxim, deoarece nu exista conducte suplimentare prin care caldura se poate pierde. In momentul in care alegem un sistem incalzire a pardoselii trebuie sa efectuam o analiza,  deoarece in cazul caselor mai vechi, aceasta poate presupune un cost suplimentar, comparativ cu cele noi in care se opteaza de la contruire pentru aceasta forma de incalzire.

Economisira spatiului este un alt avantaj oferit de catre incalzirea din pardoseala, deoarece este montata sub pardoseala, nu necesita tevi sau calorifere pentru a functiona. Se poate instala pe orice tip de finisaj, de la parchet la gresie, covor sau mocheta. Avand in vedere ca aceasta nu va afecta sub nicio forma aspectul locuintei, se pot face modificari fara nicio problema.

Achizitionarea unui astfel de sistem de incalzire trebuie facuta cu grija, iar montarea acestuia reprezinta cea mai dificila parte deoarece trebuie sa fie executata cu atentie, astfel incat sa nu existe probleme in functionare acestuia care conduc mai apoi la demontarea intregii suprafate, sau chiar la inlocuirea acesteia daca exista vreo fisura la una dintre conducte.

Procesul de montaj propus de Continental UnderFloor

In momentul in care se realizeaza analiza locuintei in care se va monta, trebuie  sa nu existe gauri care ar putea afecta buna functionare a unui sistem de incalzire. Beneficiile incalzirii prin pardoseala sunt in primul rand aduse de confortul pe care il ofera, precum si de economisirea energiei pentru caldura.

Sistemele de incalzire in pardoseala pot fi achizitionate de pe Totalheat.ro.

69