Cu ce vine nou aplicatia Waze?

Folosita de un numar foarte mare de conducatori auto si nu numai, aplicatia Waze va ajuta sa evitati accidentele si sa evitati strazile aglomerate, acestea vor putea fi utilizate in curand pentru a ajuta la schimbarea problemelor de infrastructura care creeaza aceste probleme in primul rand.

Astazi, Waze a anuntat Programul pentru cetateni conectati, care va permite oraselor  sa utilizeze datele de trafic pentru a lua decizii mai precise si mai rapide privind infrastructura. Compania detinuta de Google va extinde parteneriatul cu Esri, compania care furnizeaza toate datele de localizare, pentru a oferi alerte live gratuite pentru orasele din SUA, momentan.

Aceste informatii pot ajuta oficialii sa vada accidentele in timp real si problemele legate de trafic si sa ia in considerare aceste date, deoarece sunt luate decizii cheie privind infrastructura rutiera. Aceasta miscare are potentialul de a ajuta oficialii sa faca schimbari in drumuri mai repede decat sa astepte sa primeasca feedback de la rezidenti.

Chiar daca nu rupe un intreg drum, datele pot ajuta inginerii oraselor sa decida cate ofiteri de politie ar trebui sa se afle intr-o zona sau daca au sau nu nevoie sa regleze momentul sincronizarii. Orasele se pot inscrie gratuit in program si pot incepe sa utilizeze imediat toate datele din timp real. Speram sa fie aplicata si la noi in tara pentru a contribui la imbunatatirea infrastructurii.

72