Teoreticienii conspiratiei 5G trec la fapte?

A aparut cu ceva timp in urma in presa informatii conform carora persoanele care nu agreaza reteaua 5G au inceput sa hartuiasca persoanele care lucreaza in domeniu. Teoreticienii conspiratiei 5G din Marea Britanie ii hartuiesc verbal pe ingineri in telecomunicatii, ii ataca si chiar lasa capcane pentru ei.

Un ziar international raporteaza ca inginerii de telecomunicatii din Marea Britanie au descoperit lame de ras si ace ascunse in spatele afiselor de pe stalpii de telefon.

Acesta nu este singurul act de violenta asociat cu teoriile conspiratiei 5G. Pe masura ce teoriile care blameaza raspandirea coronavirusului pe 5G au inceput sa capteze tractiune online la inceputul acestui an, credinciosii din teorii au inceput sa dea foc turnurilor de telefon mobil.

In timp ce atacurile incendiare nu sunt unice pentru Marea Britanie, tara pare sa fi fost lovita in mod deosebit de grav de catre ei. Grupul industrial Mobile UK a declarat pentru The Verge ca, incepand cu 30 martie, au avut loc 90 de atacuri asupra infrastructurii mobile si 200 de infractiuni impotriva inginerilor de telecomunicatii.

De cele mai multe ori abuzul este verbal, dar unele confruntari au escaladat violenta fizica. Intr-un caz, un inginer a fost injunghiat si internat.

Majoritatea acestor ingineri nu au nicio legatura cu 5G, dar au devenit totusi un punct vulnerabil pentru atacuri.

60