Declinul vanzarilor Apple in 2017

Marti, 2 mai 2017, AAPL, Tech 30 a raportat ca a vandul 50.8 milioane de telefoane iPhone in cel mai recent trimestru, in scadere fata de cele 51,2 milioane de unitati vandute in acelasi trimestru al anului anterior. Cu un an in urma, Apple a raportat primul sau declin in vanzarile de telefoane mobile. Acesta a continuat si in urmatoarele doua trimestre, ceea ce a dus la un declin continuu. Compania a reusit sa sparga acest ghinion in decembrie, datorita cererii puternice de iPhone 7 Plus, insa aceasta etapa nu a durat pentru foarte mult timp.

Vanzarile totale au inregistrat si inregistreaza in continuare scadere. Unii analisti au sugerat ca utilizatorii vor tine pasul cu achizitionarea de noi telefoane mobile iPhone chiar in acest an: „se pare ca utilizatorii Apple continua sa faca upgrade, dar nu parasesc neaparat ecosistemul”, a scris Steven Milunovich, analist UBS, intr-o nota; „investitorii au nevoie de credinta ca utilizatorii sunt in stand-by”.

Wall Street s-a concentrat pe cresterea cererii pentru urmatorul iPhone, care va marca 10 ani de la lansarea telefoanelor inteligente. Timp de trei ani, design-ul exterior al telefonului Apple a ramas aproape neschimbat, reducand cererea de upgrade. Cu toate acestea, urmatorul model de iPhone se zvoneste ca va avea o incarcare fara fir, un ecran curbat si un design de sticla.

Vanzarile pentru telefonul mobil nu reprezinta singurul punct de dificultate pe compania Apple. Aceasta a vandut doar 9 milioane de iPad-uri in acest trimestru, in scadere cu 13% fata de anul precedent. In incercarea de a-si reveni, Apple a lansat castile AirPods.

67